Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul’a 5 Yıllık Deprem Projesi

İstanbul’da belediyeler ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dışında, valiliğin koordinasyonunda yapılacak İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP), Dünya Bankası’nın 310 milyon Euro’luk (yaklaşık 620 Milyon YTL) krediyi serbest bırakmasıyla hız kazandı.

Hürriyet Gazetesi



stanbul’da belediyeler ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dışında, valiliğin koordinasyonunda yapılacak İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP), Dünya Bankası’nın 310 milyon Euro’luk (yaklaşık 620 Milyon YTL) krediyi serbest bırakmasıyla hız kazandı. Beş yıl sürecek çalışmada, okul ve hastaneler başta olmak üzere tüm kamu binaları ile 25 tarihi bina güçlendirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ile İstanbul Valisi Muammer Güler’in 22 Mayıs 2006’da imzaladıkları protokolle, Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi’nin de aralarında yer aldığı tarihi eserlerdeki hasarlar tespit edilecek. İhale sürecinin başladığı çalışmada, kültürel yapıların hasar tespiti ve analiz için ayrılan para, 3 milyon dolar (yaklaşık 4.8 milyon YTL). ISMEP’in bir ayağı da depremde haberleşmeyi kesintisiz sağlayacak sistemin kurulması. 74 milyon dolara (yaklaşık 118 milyon YTL) kurulacak sistemle olası deprem sonrasında devlet kurumları kesintisiz haberleşebilecek. Tüm bu faaliyetler, Özel İdare bünyesinde kurulan İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nce (İPKB) yürütülecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbula-5-yillik-deprem-projesi_46425.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!