Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İstanbul'un Çiçekleri Ödemiş ve Bayındır'dan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş, İzmir'in Bayındır ve Ödemiş ilçelerindeki üretici birlikleri ile yaklaşık 4 milyon liralık mevsimlik çiçek ve süs bitkisi alımına ilişkin anlaşma yaptı.

yapi.com.tr / AA



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş, İzmir'in Bayındır ve Ödemiş ilçelerindeki üretici birlikleri ile yaklaşık 4 milyon liralık mevsimlik çiçek ve süs bitkisi alımına ilişkin anlaşma yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın haziran ayında bölgeyi ziyaret etmesinin ardından İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Eyyüp Karahan bölgeye gelerek üretici birlikleriyle alım sözleşmeleri imzaladı.

Ödemiş'te Belediye Kültürevi'nde düzenlenen imza töreninde konuşan Karahan, bölgenin süs bitkileri üretiminde önemli bir potansiyele sahip olduğunu, bölgedeki potansiyeli değerlendirmek istediklerini söyledi.

''Alım Garantili Bitki Üretimi Sözleşmeleri'' ile 2011-2012 sezonunda Bayındır İç ve Dış Mekan Süs Bitkileri Üretici Birliği 2 milyon 846 bin lira değerinde 10 milyon adet mevsimlik çiçek, Ödemiş Süs Bitkileri Üretici Birliği ise 1 milyon lira değerinde 250 bin adet süs bitkisi üretimi yapacak.

Karahan, ürün kalitesinin artırılması için bölge üreticilerine gübre ve tohum desteği vereceklerini, uzmanların üreticilere yönelik eğitimler sağlayacağını ifade ederek, ''Ödemiş'ten dünyaya çiçek ihraç edeceğiz. Biz artık çantamıza dolarları doldurup İtalya'ya giderek ürün almayacağız. Onlar gelip buradan alacak. Bu protokolün bizlere ve sizlere hayırlı olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Ödemiş Süs Bitkileri Üreticileri Birlik Başkanı Selahattin Bağlı ise İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş.'nin bölgeden alım yaparak referans olmasının, üretici açısından dönüm noktası niteliği taşıdığını söyledi.

Bölge olarak Avrupa standartlarında üretim yapamadıklarını, kaliteyi artırmak durumunda olduklarını söyleyen Bağlı, ''Ortadoğu ülkelerine ve Türk cumhuriyetlerine yapılan ihracatlar bizleri umutlandırdı. Amacımız kaliteyi yakalayıp Avrupa pazarlarında yer almak'' diye konuştu.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin ise bu tür sözleşmelerle bölge üreticisinin ekonomik anlamda rahatlayacağı belirterek, ''Burada büyük bir potansiyel var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş buradan alım yaparak üreticimize destek veriyor. Ödemiş'ten TIR'larla ihracat yapılacağı zaman o araçların önünde harmandalı oynayacağım, söz veriyorum'' dedi.

700 kişiye istihdam

Protokol töreninde verilen bilgiye göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Alım Garantili Mevsimlik Çiçek Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, Bayındırlı çiçek üreticilerinden 2009 yılından bu yana yaklaşık 6 milyon lira değerinde 22 milyon 847 bin adet çiçek alımı yapıldı.

Aynı proje kapsamında Ödemişli çiçekçilerden de 2007 yılından bu yana 15 milyon lira değerinde 51 milyon 889 bin adet süs bitkisi alındı. Bu alımlarla bölgede 700 kişiye istihdam sağlandığının belirtildi.

Bölgede yeni lale türlerinin geliştirilmesine yönelik de deneme çalışmalarına başlandığı kaydedildi.

ETİKETLER: kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/istanbulun-cicekleri-odemis-ve-bayindirdan_88368.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!