Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

İZBAN'dan Tarihi Rekor

'İZBAN Hattı 187 Kilometreye Ulaştırılacak'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Türkiye’nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İZBAN hattının 187 kilometreye ulaştırılarak dünyanın en uzun raylı toplu taşıma sistemi haline getireceklerini söyledi.

yapi.com.tr/AA
'İZBAN Hattı 187 Kilometreye Ulaştırılacak'

TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği Türkiye'nin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan "İzmir Banliyö Sistemi"ni Torbalı ilçesine kadar uzatan 30 kilometrelik ilave hattın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, törende yaptığı konuşmada, AK Parti ve CHP'lilerin çeşitli sloganlar atması üzerine, "Güzel İzmirliler enerjinizi seçime saklayın. Seçimden daha yeni çıktık. Şimdiden bütün enerjinizi harcamayın. Önümüzde yine seçim gelecek, yine tatlı böyle rekabet olacak. Şimdi artık seçim bitti, hizmetlere bakalım. Seçim zamanı söyleyeceğimizi söyleriz, siz de kararlarınızı verirsiniz" dedi.

"Sıra Selçuk ve Bergama'da"

İZBAN'ın 2010 yılından bu yana 330 milyon yolcu taşıdığını, 4 milyon nüfuslu kentin 80 kat daha fazlasının taşındığına dikkati çeken Yıldırım, "Ne güzel bir hizmet değil mi? Burada kalmıyor bu iş. Bu örnek işbirliği, Torbalı'dan Selçuk'a da devam ediyor. Bir sene sonra Selçuk'u da açacağız. Bergama'nın projeleri bitti bu sene içinde inşallah bir aksilik olmazsa Bergama'yı da bağlamış olacağız" dedi.

Yıldırım, İZBAN hattının 187 kilometreye ulaşacağını ve dünyanın en uzun raylı toplu taşıma sistemi haline geleceğini bildirdi.

"İzmir'in yeri İstanbul'la yarışmaktır"

Yıldırım, "İzmir'in yeri İstanbul'la yarışmaktır. 35 İzmir, 34 İstanbul. İzmir'i İstanbul'la yarışır hale getirmek için yerel yönetim, merkezi yönetim el ele vereceğiz, birlikte çalışacağız ve Cumhuriyet'in kuruluşuna tanık etmiş İzmir'i en yüksek noktalara çıkaracağız" diye konuştu.

TCDD Genel Müdürüne talimat verdi

Yıldırım, İZBAN sisteminin sefer aralıklarının artırılması için sinyal sistemi sorunlarının çözülmesi için Demiryolu Genel Müdürüne talimat verdiğini, 2 ay içerisinde projedeki aksaklıkların giderileceğini ifade etti.

5 yılda 331 milyon yolcu taşındı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Türkiye'de bir yerel yönetim ile kamu kurumunun yüzde 50 ortaklığıyla gerçekleştirilen ilk projenin İZBAN olduğunu, yakalardaki rozetlerin farklılığına aldırış etmeden el ele vererek neler yapılabileceğinin buradan gösterildiğini bildirdi.

Kocaoğlu, İZBAN ile günde 300 bin kişinin bu hattı kullandığını, hedeflerinin günde 550 bin yolcu olduğunu vurguladı.

İZBAN'ın 2015'de 87 milyon yolcuyu taşıdığını ifade eden Kocaoğlu, 5 yılda 331 milyon kişinin taşındığını söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izban-hatti-187-kilometreye-ulastirilacak_143109.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!