Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

İZSU Genel Müdürü Mani Sessizce Ayrıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani görevinden istifa etti. Mani'nin istifa gerekçesiyl

Yeni Asır
İZSU Genel Müdürü Mani Sessizce Ayrıldı

b>İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürü Hasan Fehmi Mani görevinden istifa etti. Mani'nin istifa gerekçesiyle ilgili olarak kesin bir gerekçe açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz kasım ayında ameliyat olan ve bacağına protez takılan Mani'nin sağlık gerekçesiyle istifa ettiği tahmin ediliyor. Mani, görev süresi boyunca yaptırdığı kanaletler ve Konak altgeçidi nedeniyle çeşitli kesimler tarafından eleştirilmiş, seçimde de boy hedefi haline gelmişti.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Mani'nin geçen hafta verdiği istifasının kabul edildiğini açıkladı.

Başkan'dan teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı ve İZSU Genel Müdürlüğü görevini yürüten Mani'nin kendi isteğiyle görevinden ayrıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, "Sayın Mani bugüne kadar İzmir'e çok önemli hizmetlerde bulundu. Son derece dürüst ve namuslu bir arkadaşımız. Çalıştığımız süre içinde kendisinden memnun kaldık. Ayrılma kararı kendisine ait. Bu kararını saygıyla karşılıyoruz" dedi.
Piriştina Mani'den boşalan İZSU Genel Müdürlüğü'ne henüz atama yapmadığını, Genel Sekreter Yardımcılığı görevine ise geçtiğimiz dönem Başkan Danışmanı olarak görev yapan Cengiz Türksoy'un getirildiğini söyledi.
Piriştina, Fen İşleri Daire Başkanlığı ve buna bağlı birimlerin bundan böyle Türksoy'a bağlı olarak hizmet vereceğini söyledi. Yaklaşık 5 aydır raporlu olan ve görevine gelmeyen Mani, ameliyatın ardından Balçova Termal Tesisler'nde tedavi görüyordu.

BÜYÜK KANAL VE DERELERİN ISLAHI İÇİN ÇALIŞTI
İstenmeyen adam ilan edildi

Ahmet Piriştina'nın, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, İZSU Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilen Mani, 5 yıl boyunca İzmir'deki derelerin ıslahı ve Büyük Kanal Projesi'nin tamamlanmasında görev üstlendi. Mani, yoğun yağışlardan sonra meydana gelen su baskınlarında, Konak ve Karşıyaka ilçelerinde denize veya derelere dik inen ve eğim az olduğu için yağmur sularının birikmesine yol açan caddelerde 28 santim genişliğinde, 14 santim derinliğinde yaptırılan kanaletler ile Konak'taki alt geçit nedeniyle bir çok kesim tarafından istenmeyen adam ilan edilmişti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/izsu-genel-muduru-mani-sessizce-ayrildi_11262.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!