Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Jeotermalde Büyük Adım

Narlıdere'de 2 bin 900 konutluk jeotermal ısı merkezinin temeli atıldı. Balçova'da da 4 bin 500 konutluk ısı merkezinin açılışı yapıldı.

Cumhuriyet EGE
Jeotermalde Büyük Adım

b>Narlıdere'de 2 bin 900 konutluk jeotermal ısı merkezinin temeli atıldı. Balçova'da da 4 bin 500 konutluk ısı merkezinin açılışı yapıldı. İki ilçede düzenlenen törenlerde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Jeotermal AŞ'nin Türkiye'de il özel idaresi ve belediyenin ortak kurduğu ilk şirket olduğunu, 3 yıl içinde çalışmaları önemli bir noktaya getirdiklerini söyledi. Ciddi yatırımlar yaparak tesisatları yenilediklerini ve 2005 yılından bu yana ısıtılan ev sayısının Balçova ve Narlıdere ilçelerinde 2 katına çıkarıldığını kaydetti.

Jeotermal aboneleriyle geçmişte ''son derece iyi niyetli'' sözleşmeler imzalandığını, ancak bu sözleşmelerin bugün ''handikap oluşturduğunu'' belirten Kocaoğlu, ''Kalorimetre sistemi, tasarruflu kullanımı öngörüyor. Komşumuzun, ahbaplarımızın da bu enerjiden yararlanabilmesi, yüzde 50 daha ucuz enerjiden faydalanabilmemiz ve ülke kaynaklarının doğru kullanılması için mevcut 12 bin jeotermal abonemizin kalorimetre sistemine geçmesini rica ediyoruz. Bunun vatandaşlık görevi olduğunu düşünüyoruz'' dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç da, Balçova, Seferihisar, Dikili, Aliağa, Çeşme ve Urla'da jeotermal kaynaklarının mevcut olduğunu ve rezerv tespit çalışmalarının yürütüldüğünü belirtti. Yurttaşlardan sabit ücret yerine, kullanılan enerji kadar ücret ödenmesini sağlayan kalorimetre sistemini kullanmalarını isteyen Kıraç, bu sayede 7 bin 200 konutun daha ek yatırım yapılmaksızın jeotermal sistemden faydalanabileceğini belirtti.

İzmir Jeotermal AŞ Genel Müdürü Ali İçhedef de 2 bin 900 konutluk projenin sonbaharda tamamlanmasını planladıklarını, değişik noktalarda yürüttükleri çalışmalarla Narlıdere ve Balçova'da 30 bin 900 konutun jeotermal enerjiden faydalanabileceğini söyledi.

Öte yandan Balçova'daki tören sırasında mahalle sakinlerinden Ali Özen, mevcut ısı merkezinin gürültüye neden olduğunu, yetkililerden gürültünün giderilmesini istediklerini söyledi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/jeotermalde-buyuk-adim_60475.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!