Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karşıyaka' daki Gecekondular Yıkılacak

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile önümüzdeki cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen bir

Yeni Asır
Karşıyaka' daki Gecekondular Yıkılacak

b>Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ ile önümüzdeki cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen bir törenle toplu konutların yapım anlaşmasını imzalayacak.

Örnekköy'de TOKİ tarafından yaptırılacak 808 adet konutun ihalesi, 31 Ocak'ta yapılacak. TOKİ, toplu konutları bir yılda tamamlayacak. Ardından da Yalı Mahallesi'ndeki imar aflı gecekondu sahipleri Örnekköy'deki toplu konutlara taşınacak.

8-9 katlı bloklar
Mavişehir'in yanındaki Yalı Mahallesi'nde bulunan ve bir kısmı imar aflı olan gecekonduların taşınacağı konutlar Örnekköy'de inşa edilecek. Zemin artı 9 katlı 13, zemin artı 8 katlı ise 8 blok yapılacak. Her bir katta 4 daire bulunan bloklar bir yıl içinde tamamlanacak. Konutların tamamlanma sürecinde de bir yıl içinde Yalı Mahallesi'ndeki imar aflı ve afsız tüm gecekondular yıkılacak. Karşıyaka Belediyesi, gecekonduların yıkılmasıyla boşalacak kendisine ait 28 dönümlük alanda farklı projeler uygulayacak.

Uzun vadeli taksit imkanı
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu proje ile Karşıyaka'daki gecekondu sorunu önemli oranda çözülecek. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği destek için teşekkür ederim. Karşıyaka için kim çivi çakıyorsa başımızın üstünde yeri var. Yalı Mahallesi'nde yaklaşık 800 konut bulunuyor. İmar aflı gecekondu sahipleri uzun vadeli taksitlerle bu konutların parasını ödeyecek. İmar afsız olanlar için de çalışma yapacağız" dedi.

KİRALANACAK
Mezarlık manzaralı huzurevi

Karşıyaka Belediyesi, yıllardır tamamlanamayan Örnekköy Huzurevi'nin, huzurevi ve fizik tedavi merkezi olarak kullanılmak amacıyla 10 yıllığına kiraya verilmesine karar verdi. Huzurevini kiralayacak şirket, aynı zamanda yarım kalan inşaatı da tamamlayacak.

Çivi çakılmadı
1984 yılında yapımına başlanan ve 20 yıldır hizmete sunulmayan tesise son 1.5 yıldır çivi çakılmadığını söyleyen Belediye Başkanı Cevat Durak, ellerindeki maddi imkanlarla projenin hayata geçmesinin zor olduğunu belirtti. Durak "Birkaç yıl daha sallanırsak bina beton yığınına dönüşecek. Huzurevini 3-5 ay sonra açmak istiyoruz" dedi.

Yamanlar Tesisleri çalıştırılacak

12 yıldır çalışmayan memba suyu işletmesi de kurtuluyor


Karşıyaka Belediyesi, 12 yıldır atıl vaziyette duran ve İZSU mülkiyetinde olan Yamanlar Memba Suyu Tesisleri'ni, 9 yıl 11 ay süreyle kiralayacak. İZSU ile yapılacak protokol ile belediye, ilk üç yıl tesisin bakım ve tadilatını yapacağı için ödeme yapmayacak. 3. yıldan sonra ise yıllık 100 milyar lira kira ödenecek. Karşıyaka Belediyesi, ayrıca İl Özel İdare'ye de 2 litre/saniyelik suyun bedelini ödeyecek.
Karşıyaka Belediyesi tesisi işleterek suyun satışını yapacak. Ayrıca tesislerde çalıştırılacak kişilere de iş imkanı oluşturulacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyaka-daki-gecekondular-yikilacak_22108.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!