Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Karşıyaka Dönüşüyor

Hızlı göçün etkisiyle çarpık yapılaşmanın kurbanı olan kentlerin başında gelen İzmir, dönüşüm projeleriyle geleceği yakalamak istiyor. Bu olumsuz durumdan etkilenen ilçelerden Karşıyaka'da da sağlıklı adımlar atılıyor.

Cumhuriyet EGE
1 Karşıyaka Dönüşüyor

ızlı göçün etkisiyle çarpık yapılaşmanın kurbanı olan kentlerin başında gelen İzmir, dönüşüm projeleriyle geleceği yakalamak istiyor. Bu olumsuz durumdan etkilenen ilçelerden Karşıyaka'da da sağlıklı adımlar atılıyor.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Karşıyaka'da ilk olarak Mavişehir'in hemen yanındaki Yalı Mahallesi'ndeki gecekonduların yıkımı ve buradaki yurttaşların sağlıklı konutlara taşınması için TOKİ'yle protokol imzalandı. Buna göre Örnekköy Zübeyde Hanım Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka Belediyesi'ne ait arsaya 808 konut yapıldı. Protokol gereği bu konutlardan 178'i TOKİ'ye, 630'u da Karşıyaka Belediyesi'ne bırakıldı.

TOKİ, elindeki konutları yine Mavişehir karşısındaki gecekondularda oturan yurttaşlara satarken, Karşıyaka Belediyesi de geçen günlerde çekilen kurayla 330 konutun yeni sahiplerini belirledi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, kentlerin kaçak yapı çemberi içinde soluk almalarının olanaksız olduğunu vurgulayarak, "İşte bu gerçekten yola çıkarak çalışma başlattık. 35 yıllık Yalı Mahallesi sorunu da böylece ortadan kaldırıldı" dedi. Durak aynı mantıkla Onur Mahallesi'nde de ikinci kent dönüşüm projesini yaşama geçireceklerini vurguladı.

Çağdaş olanaklar

Konutların yapıldığı yerde bir ilköğretim okulu ile bir lise de yaşama geçirildi. Karşıyaka Belediyesi tarafından yaptırılan İsmail Cem Kültür Merkezi de hizmete açılacak. Merkezde çalışan annelerin çocuklarına hizmet edecek kreş, çok amaçlı salonlar, eğitim kurs salonları, bir düğün salonu, kütüphane ve ayrı girişi olan cem evi bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/karsiyaka-donusuyor_58916.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • dar gelirliye diyorsunuz en az 30 bin ytl peşin, geri kalanı üç haftada ödenecek. bu parayı hangi dar gelirli verecek merak ediyorum YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!