Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Katlı Kavşaklar Kentteki Trafik Sorununu Tetikliyor’

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Bülent Batuman, AKP’li Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi’nce kentin dört bir yanına inşa edilen plansız katlı kavşakların kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekti. Batuman, “Katlı kavşağın anlamı bir noktada trafiği hızlı akıtmak. Oysa ki kent merkezinde trafik yavaş akmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Ankara
‘Katlı Kavşaklar Kentteki Trafik Sorununu Tetikliyor’

imarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Bülent Batuman, AKP’li Melih Gökçek yönetimindeki Anakent Belediyesi’nce kentin dört bir yanına inşa edilen plansız katlı kavşakların kazalara davetiye çıkardığına dikkat çekti. Batuman, “Katlı kavşağın anlamı bir noktada trafiği hızlı akıtmak. Oysa ki kent merkezinde trafik yavaş akmalıdır” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Bülent Batuman, özellikle son dönemde Anakent Belediyesi’nce kente yapılan katlı kavşakların trafiğe olan etkisini değerlendirdi. Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, belediyenin sürekli kentte trafiği rahatlatmak iddiasıyla alt-üstgeçitler, katlı kavşaklar inşa etmesiyle övündüğüne dikkat çeken Batuman, bu icraatların “Ankara Ana Ulaşım Planı”na uymadığını kaydetti. Batuman, “Katlı kavşağın anlamı bir noktada trafiği hızlı akıtmak. Oysa ki kent merkezinde trafik yavaş akmalıdır. Araç sahipleri katlı kavşakların olduğu noktalardan geçmek istiyor, çünkü oralarda trafiğin hızlı aktığını düşünüyor. Bu da o bölgedeki trafikte sıkışıklığa neden oluyor. Ayrıca iki katlı kavşak arasında belli bir mesafe olmalı. Ancak ne yazık ki bu kurala uyulmuyor. Katlı kavşaklar sadece trafiği öteliyor” dedi. Bu durumun yayalar üzerinde de olumsuz etkileri olduğuna vurgu yapan Batuman, trafiğin yoğun olduğu yerlerde yayaların karşıya geçebilmesi için bir yayaya tanınan sürenin ortalama 23 saniye olduğuna işaret etti. Batuman, engelli yurttaşların bu uygulamadan çok daha fazla zarar gördüğünün altını çizdi.

‘Odalardan yardım alınabilir’

Her yere inşa edilen katlı kavşakların trafik sorununu çözmek bir tarafa, yeni sorunlara davetiye çıkardığına dikkat çeken Batuman, “Melih Gökçek doğru olanı bilmiyor değil. Böyle olmasını tercih ediyor. Anakent Belediyesi’nin şehir planlama konusunda uzman kadroları var. Üniversitelerden veya ilgili odalardan da yardım alabilirler. Bu tür kararlar katılımcı süreçlerle alınmalı” diye konuştu. Ankara’da bulunan katlı kavşaklarla ilgili çok sayıda şikâyet aldıklarını da dile getiren Batuman söz konusu uygulamanın inşaat sektörüne fayda sağladığını belirterek, şunları söyledi:

“Bence bu durum kaynak aktarımı ile ilgili. Belli sektörlere kaynak aktarırken yapılan uygulamanın diğer sektörlere etkisini de hesaplamak gerek. Kent içi toplu taşıma beraber düşünülmeli. Plansız kavşak inşa etmek yerine yarım kalan metro çalışmaları tamamlansa daha çok insana hizmet verilir. Trafik sıkışıklığı çözülür.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/katli-kavsaklar-kentteki-trafik-sorununu-tetikliyor_79590.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!