Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kavşak Uğruna Hastaneden Vazgeçti

Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin yeni binasının inşa edileceği 10 dönümlük arsaya kavşak yapmak isteyen Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri aleyhine dava açıp yürütmeyi durduran Sağlık Bakanlığı geri adım attı.

Hürriyet Gazetesi
Kavşak Uğruna Hastaneden Vazgeçti

aydarpaşa Numune Hastanesi’nin yeni binasının inşa edileceği 10 dönümlük arsaya kavşak yapmak isteyen Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri aleyhine dava açıp yürütmeyi durduran Sağlık Bakanlığı geri adım attı. Bakanlık mahkemeye feragat dilekçesi verirken bu kez Tabip Odası iptal davası açtı.

BAŞBAKANLIK’ın, Danıştay’ın Yasin El Kadı kararını temyizden Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla feragat etmesinin yankıları sürerken, hükümet bir başka feragat kararına daha imza attı. Sağlık Bakanlığı, depremde hasar gören Haydarpaşa Numune Hastanesi’nin yeni binasının inşa edileceği, 10 dönümlük arsaya kavşak yapmak isteyen Üsküdar ve İstanbul Büyükşehir belediyeleri aleyhine açtığı davadan vazgeçti. Feragatla birlikte, Numune Hastanesi doktorlarını ve tabip odalarını isyan ettiren projenin önündeki Bakanlık engeli kalktı. Bu kez İstanbul Tabip Odası, Büyükşehir ve Üsküdar Belediyesi aleyhine iptal davası açtı.

TEMELİNİ BAŞBAKAN ATTI

Kamuoyuna ’akıl almaz kavşak’ olarak yansıyan proje, Üsküdar Belediyesi’nin imar planıyla gündeme geldi. Büyükşehir Belediyesi, 2004’te, arazinin nazım imar planında, ’hastanenin gelişme alanı’ olduğunu onaylamasına, sadece sağlık amacıyla kullanılabileceği, üzerine başka amaçla bina yapılamayacağı şartına rağmen, bu kararından vazgeçerek aynı gün yeni planı onadı. Erdoğan tarafından temeli atılan kavşak inşaatı için araziye proje tabelası dikildi. Projenin onayı, 12 adet binasından 10’u depremde hasar gören ve yüksek risk taşıyan hastaneyi ayağa kaldırdı.

BAKANLIK FERAGAT ETTİ

Araziye, Numune’yi taşımak üzere depreme dayanıklı bina projesi hazırlayan, 45 trilyon liralık ödeneği de bulan Sağlık Bakanlığı, karar iptali ve yürütmenin durdurulması için Büyükşehir ve Üsküdar Belediye başkanlıklarını dava etti. İstanbul 5. İdare Mahkemesi 13 Temmuz 2006’da yürütmeyi durdurdu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul’a Temmuz ayında yaptığı gezide, "Kurumlar arası çatışma olmamalı" diyerek geri adım sinyali verdi. İddiaya göre Bakan Akdağ, kısa süre önce bu kez İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde, Başkan Kadir Topbaş, Üsküdar Belediye Başkanı Mehmet Çakır, Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Yusuf Özertürk ve İl Sağlık Müdürü Mehmet Bakar ile gizli toplantı yaptı. Toplantının ardından Bakanlık, mahkemeye feragat dilekçesi verdi. Başhekim Özertürk, sekreteri aracılığıyla, "Bizimle ilgisi kalmadı, muhatap Sağlık Bakanlığı" mesajını iletirken, İl Sağlık Müdürlüğü’nden bir yetkili, "Bakanlığın feragati, davayı sona erdirir mi? Tartışılır" yanıtını verdi.

Yeni bina depreme dayanıklı olacaktı

Sağlık Bakanlığı, 12 binasından 10’u 17 Ağustos depreminde hasar gören, yüksek riskli Haydarpaşa Numune Hastanesi’ni 10 dönümlük araziye taşımak üzere, depreme dayanıklı monoblok binası projesini hazırlamış, gerekli ödeneği bile bulmuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kavsak-ugruna-hastaneden-vazgecti_48499.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!