Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kocaoğlu'ndan 'Çok Amaçlı' Hizmet

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, beldelerin spor salonu ve kültür merkezi ihtiyacını tek çatı altında çözüme kavuşturmak amacıyla geçen dönem başlattığı "çok amaçlı salon yatırımlarına" bir yenisi daha eklendi. Yapımı tamamlanan 11'inci salon, Foça Bağarası Beldesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle

Yeni Asır Gazetesi
Kocaoğlu'ndan 'Çok Amaçlı' Hizmet

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, beldelerin spor salonu ve kültür merkezi ihtiyacını tek çatı altında çözüme kavuşturmak amacıyla geçen dönem başlattığı "çok amaçlı salon yatırımlarına" bir yenisi daha eklendi. Yapımı tamamlanan 11'inci salon, Foça Bağarası Beldesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Kocaoğlu, "Sırada Görece, Ayrancılar, Çaybaşı ve Ulukent çok amaçlı salonları var" dedi.

Asfaltlama çalışması

Kocaoğlu, "Geçtiğimiz dönem 37 belde ve 10 ilçe, belediye sınırlarımıza dahil oldu. 'Bu beldelerimiz için ne yapabiliriz' dedik. İki temel noktada karar kıldık. Birincisi, arazi yollarının asfaltlanmasıydı. Diğeri ise çok amaçlı salonların inşa edilmesiydi. Ova yollarını asfaltlayarak vatandaşımızın bağına, bahçesine, fidanlığına arabasıyla, yaz-kış gidebilmelerini istedik. Tozun ortadan kalkmasıyla ürün kalitesi ile verim de arttı. İzmir metropol sınırları içinde tüm yolların asfaltlanmasını hedefledik ve yüzde 85-90 oranında da başarıya ulaştık" dedi.

İnşaatlar sürüyor

Kocaoğlu, bu bölgelere merkezdeki hizmetleri getirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Bu bölgelerde toplantı yeri, spor salonları yoktu. Şimdi beldelerimizde, her türlü salon sporunun yanı sıra konser, tiyatro gibi gösterilerle, düğün-nişan etkinlikleri de yapılabilecek. Geçtiğimiz 5 yıl içinde 10 adet salonu tamamlayarak hizmete açtık. 11'inci salon da Bağarası'nda hizmete girdi. Şimdi sırada yapımı tamamlanan Görece, Ayrancılar, Çaybaşı ve Ulukent çok amaçlı salonlarının açılış törenleri var. Ulucak, Ören, Özdere, Yelki ve Yeni Foça'da ise inşaatlar sürüyor" diye konuştu.

Tek tip proje

Küçük yerleşimlerin sosyal, kültürel ve sportif ihtiyaçlarını karşılamak için projelendirilen çok amaçlı salonlar, "açılıp kapanabilen" tribünleri sayesinde sahne ve spor salonunu özelliğini birlikte barındırıyor. Prefabrik yapıdan oluşan salonlar, ortalama bin 345 metrekarelik kapalı alana sahip. İki bölümden oluşan yapının 700 metrekarelik alanında spor salonu bulunuyor. Burada, açılıp kapanabilen 168 kişilik teleskopik tribün yer alıyor. Spor salonunun diğer bölümünde ise 170 metrekarelik sahne var. Düğün törenlerinde teleskopik tribünler kapatılarak sahne ve spor salonu birlikte değerlendiriliyor. Salon,  tiyatro gösterileri ve konserlerde de kullanılabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kocaoglundan-cok-amacli-hizmet_70443.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!