Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kondular Kurban İstiyor!

29 Mart yerel seçimler öncesi herkesin gözleri önünde sessiz sedasız yükselen kaçak binalar, birer birer yıkılıyor. Sultangazi ve Ümraniye’nin ardından dün yıkım sırası Sultanbeyli’deydi. 100’ü aşkın gecekondunun yıkımı için Sultanbeyli’nin Battalgazi Mahallesi Cengiz Han Caddesi’ne gelen ekipleri mahallelinin sert direnişiyle karşılaştı.

Radikal Gazetesi
Kondular Kurban İstiyor!

Dört aylık öz kızını rehin alıp boğazına bıçak dayayan Tuncay Yarap, yaklaşmaya çalışan ekiplere, “Ben burası için çocuğumu da öldürürüm, hapis de yatarım” diye bağırdı...

29 Mart yerel seçimler öncesi herkesin gözleri önünde sessiz sedasız yükselen kaçak binalar, birer birer yıkılıyor. Sultangazi ve Ümraniye’nin ardından dün yıkım sırası Sultanbeyli’deydi. 100’ü aşkın gecekondunun yıkımı için Sultanbeyli’nin Battalgazi Mahallesi Cengiz Han Caddesi’ne gelen ekipleri mahallelinin sert direnişiyle karşılaştı. Polisler atılan taşlardan yaralanırken bazı gecekondu sahipleri de gözaltına alındı. Bir iş makinesinin kopardığı elektrik teli, polis ve vatandaşların üzerine düşünce ponik yaşandı. Gecekondusunun yıkımı sırasında fenalaşanlar bekletilen ambulansta tedavi edildi.

Evini çocuğu için yaptığını söyleyen Tuncay Yarap ise yıkımı engelleyebilmek için dört aylık kızı Zehra’nın boğazına bıçak dayayarak gecekondusundan çıkmayı reddetti. Bir saat süren ikna çalışmalarından sonuç alınamayınca ekipler, iş makineleriyle binaya maddi hasar verip bıraktı. Altı saat sonunda 50 gecekonduyu yıkan belediye ekipleri, daha sonra bölgeden ayrıldı.

Kaçak binalar hakkında yıkım işlemi, yerel belediyenin durumu mülki amire bildirmesiyle başlıyor. Yıkımlarda Büyükşehir Belediyesi de yerel belediye de etkili. Ancak yıkım olmazsa sorumluluk yerel belediyenin. İstanbul’da yerem seçim sonrası üçü de AKP’li üç belediyede yıkım yapıldı: Sultangazi’de üç bina yıkılabildi. Oysa 61 bina için karar çıkmıştı. Ümraniye’de 44 bina ve Sultanbeyli’de 50 bina yıkıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kondular-kurban-istiyor_68248.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!