Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçük Tate Modern, Olimpiyatlara Yetiştirilecek

Londra'nın Southbank semtindeki eski elektrik santralinin dönüşümüyle vücut bulan Tate Modern beklenenden fazla ziyaretçi çekince, müze alanının genişletilmesi için düğmeye basıldı. Ana yapının mimarları Herzog & de Meuron'un tasarımı olan 508 milyon liralık ek binanın inşaatına 2010'la birlikte başlandı. Gelişim projesinin, 2012 Olimpiyat

yapi.com.tr
Küçük Tate Modern, Olimpiyatlara Yetiştirilecek

STRONG>Londra'nın Southbank semtindeki eski elektrik santralinin dönüşümüyle vücut bulan Tate Modern beklenenden fazla ziyaretçi çekince, müze alanının genişletilmesi için düğmeye basıldı. Ana yapının mimarları Herzog & de Meuron'un tasarımı olan 508 milyon liralık ek binanın inşaatına 2010'la birlikte başlandı. Gelişim projesinin, 2012 Olimpiyat Oyunlarına kadar yetiştirilmesi planlanıyor.

Ek binanın önceki cam tasarımıEk binanın önceki tasarımı

Herzog & de Meuron'un cam basamaklı piramid veya zigurat şeklinde kurguladığı orijinal tasarımın, eski santral yapısıyla uyum göstermeyeceği gerekçesiyle revize edilmesi istenmişti. Proje genelinde emsalin düşürüldüğü, geniş cam bölümlerin delikli tuğla ve pencere kafesi ile değiştirildiği revizyon projesiyle Mart 2009'da imar izni alındı.

Yakın dönemde, Richard Rogers'ın Londra tasarım danışma heyetindeki yerine Tate'in müdürü Nicholas Serota'yı atayan Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, projenin ilk etabını Ocak 2010 itibariyle başlattı.

İşe, eski elektrik santralinden kalma 3 yeraltı petrol tankının iç mekânını, sergi ve performans alanına dönüştürmekle başlandı. Öte yandan, yapının Türbin Salonu'nun mevcut temelini güçlendirecek olan ve 25 metre derine inen, 185 temel kazığının yerleştirilmesi çalışmaları da devam ediyor. İlk etapta uygulanacak diğer bir çalışma ise, zeminde yayılmaya olanak sağlamak için Tate Modern'ın güneyinde yıkımların gerçekleştirilmesi.

Özetle, gelişim projesinde yayılım ana yapının güneyinde kalan 3 alana doğru gerçekleşecek:

- EDF Energy'nin artık kullanmadığı bölge
- Eski elektrik santraline ait kullanılmayan 3 geniş yeraltı petrol tankı
- Petrol bidonlarının üzerine inşa edilecek yeni ek bina

Londra'nın evsahipliği yapacağı 2012 Olimpiyat Oyunlarına kadar tamamlanması planlanan ek bina ile; galeriler için 5000, eğitim programı içinse 1300 metrekarelik alan yaratılmış olacak.


http://www.yapi.com.tr/haberler/kucuk-tate-modern-olimpiyatlara-yetistirilecek_75719.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!