Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Küçülme rekoru kırıldı

Ekonomide birbiri ardına yaşanan iki kriz ve talepteki azalma, büyüme hızını rekor düzeyde geriletti. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde

Yapı Dergisi/239



konomide birbiri ardına yaşanan iki kriz ve talepteki azalma, büyüme hızını rekor düzeyde geriletti. Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 11.8 oranında küçülme gösterdi. Bu rakam İkinci Dünya Savaşı'nın ardından 1945'te yaşanan yüzde 15.3 oranındaki küçülmeden sonra yaşananların en büyüğü.
Devlet İstatistik Enstitüsü'nün yaptığı açıklamaya göre, 2001 yılının ikinci üç aylık döneminde gayri safi milli hasıla, geçici hesaplamaya göre cari fiyatlarla 38 katrilyon 472 trilyon 148 milyar lira olarak hesaplandı.
Aynı dönemde gayri safi yurtiçi hasıla, yüzde 9.3 düşüş gösterdi. İlk altı aylık dönem itibarıyla gayri safi milli hasıla yüzde 8.5, gayrisafi yurtiçi hasıla ise yüzde 6.1 düştü.
Bu arada yılın ilk altı ayında özel nihai tüketim harcamaları yüzde 7.5 azaldı. İhracattaki yüzde 8.8'lik büyümeye karşılık, ithalat yüzde 23.7 oranında daraldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kuculme-rekoru-kirildi_209.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!