Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kurdukları Platform ile Mimari Engellere Savaş Açıyorlar

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programı beşinci sezonunda da devam ediyor. Beşinci sezonun onuncu Fark Yaratan’ı “Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği” tarafından hayata geçirilen “Buradaengellendim.com” projesi oldu.

yapi.com.tr
Kurdukları Platform ile Mimari Engellere Savaş Açıyorlar

Buradaengellendim.com engelli bireylerin günlük hayatlarını zorlaştıran mimari engellerin giderilmesinde herkesin rol oynamasını sağlamak için hazırlanmış bir web platformu. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'nin kurduğu www.buradaengellendim.com adlı internet sitesinin amacı, sokaklarda karşılaşılan engelleri fotoğraflarla ile belirleyerek ve belgeleyerek, ilgili belediyelerin bunları takip etmesini sağlamak ve nihai olarak bu sorunları ortadan kaldırmak.

Buradaengellendim.com projesinin amaçlarından biri, aynı zamanda kamu kuruluşlarını 2015 yılına ertelenen 5378 sayılı Engelliler Yasası’na hazırlamaya çalışmakçalışıyor. Fiziksel engellerin oluşmasındaki en önemli nedenlerden birinin de belediyelerin evrensel standartlara uygun olmayan projelere ruhsat vermelerinden kaynaklandığınaı düşünen  inanan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, bu platform ile belediyeleri evrensel standartlara uymayan projelere ruhsat vermemeye çağırıyor.

Buradaengellendim.com projesinde vatandaşlar sokaklardaki, kamu kurumlarındaki engelleri fotoğraflayarak siteye yüklüyorlar. Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği yetkilileri ise bu engeller ile ilgili olarak belediyelere bildirimler yaparak, engeli düzeltmelerini istiyorlar.

Bugüne kadar 833 engellenme fotoğrafının paylaşıldığı projede, belediyeler 100’e yakın engeli düzelttiler. Facebook ve Twitter üzerinden de paylaşımlar yapılan projenin, bir de iPhone uygulaması bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/kurduklari-platform-ile-mimari-engellere-savas-aciyorlar_117828.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!