Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kyoto’ya Kriter İthal Edilecek!

Türkiye geçen hafta Kyoto Protokolü’ne Meclis onayı verirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, iddialı konuştu. Türkiye’nin Kyoto kriterlerini çoktan uygulamaya başladığını savunan Bakan Güler “Kyoto’ya imza atanlar kriterleri bizden alacak” dedi.

Radikal Gazetesi
Kyoto’ya Kriter İthal Edilecek!

Türkiye geçen hafta Kyoto Protokolü’ne Meclis onayı verirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, iddialı konuştu. Türkiye’nin Kyoto kriterlerini çoktan uygulamaya başladığını savunan Bakan Güler “Kyoto’ya imza atanlar kriterleri bizden alacak” dedi.

TBMM geçen hafta çevre konusunda önemli bir adım atıp, sanayileşmeyi olumsuz etkileyeceği, ağır mali yükler getireceği gerekçesiyle yıllardır karşı çıkılan Kyoto Protokolü’nün onaylanmasına ilişkin yasayı kabul etmişti. Kyoto Prtokolü bütün partilerce desteklenmesine rağmen üç MHP’li vekilden ret altı MHP’li vekilden de çekimser oy çıkmıştı. MHP’liler Kyoto’ya Türkiye’nin sanayileşmesini ve enerji politikalarını olumsuz etkiliyeceği gerekçesiyle karşı çıktıklarını ifade etmişti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler ise tüm bu endişelerin yersiz olduğu görüşünde. TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbet eden Güler, Kyoto kriterlerine öteden beri olumlu baktıklarını söyledi. Güler “Kabul edilen Kyoto kriterlerinin uygulanmasını hükümet olarak da destekleriz. Kalkınma insan için olmalı. İnsana rağmen olmamalı” diye konuştu.

‘Dünyada ilk üçteyiz’

Kyoto Protokolü’nün maliyeti konusunda da çalışma yapıldığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:
“Kemerköy, Yatağan Termik Santrallarında filtreler konusuda olumlu adımlar attık. İhmal edilmişti. Mahkemelikti. Kömür santralları, termik santralları çevre bakımından duyarlı yatırımlar olacak. Bu konuda kararlılığımız sürüyor. Herhangi bir sorun olmayacak. Yenilenebilir enerjiye ağırlık verdik. Dünyada ilk üçteyiz enerjide atılım yapan hükümet olarak. Yenilenebilir enerjiye ağırlık veriyoruz Kyoto’ya önem veriyoruz.”

‘ODTÜ ve TKİ çalışıyor’

Dumansız soba ve kazan yapımında önemli adımlar atıldığını belirten Bakan Güler, bunun ODTÜ ile Türkiye Kömür İşletmeleri’nin (TKİ) çalışması olduğunu söyledi. Güler, “Çok iyi yakıyor, duman çıkmıyor. Kömür yakıyor, karbonu tamamen yakıyor, partikül çıkmıyor. Değeri alındı, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Güler, gazetecilerin, halka yapılan kömür yardımlarına atıf yaparak, “Kömürün yanına bu sobalardan da dağıtacak mısınız?” şeklindeki sorularına gülerek, “Neden olmasın, kömürle birlikte sobayı da dağıtırız belki” dedi. Güler, iddialı konuştu: “Kyoto protokolünü imzalayanlar kriterleri bizden alacak. Yerli kaynaklar, yenilenebilir enerji ve verimlilik... Bunları Kyoto için yapmıyoruz, zaten yapıyorduk.”

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/kyotoya-kriter-ithal-edilecek_66553.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!