Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Londra: "İklim Zirvesinden Yararlanılsın"

İngiltere, yarın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlayacak iklim zirvesinin küresel ısınmayla mücadelede önemine dikkat çekerek, bir anlaşmaya varılması için zirveden yararlanılmasını istedi. Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Ed Miliband, Kopenhag zirvesinin önemini azaltmak isteyenler olduğunu, ancak 18 Aralıka kadar sürecek zirve

CNN Türk
Londra: "İklim Zirvesinden Yararlanılsın"

İngiltere, yarın Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlayacak iklim zirvesinin küresel ısınmayla mücadelede önemine dikkat çekerek, bir anlaşmaya varılması için zirveden yararlanılmasını istedi. Enerji ve İklim Değişikliği Bakanı Ed Miliband, gazetelerde yer alan görüşlerinde, Kopenhag zirvesinin önemini azaltmak isteyenler olduğunu, ancak 18 Aralıka kadar sürecek zirve çerçevesindeki müzakerelerden iyi bir sonuç alınması gerektiğini söyledi.

Miliband, "iklim değişikliği probleminin var olmadığını ya da bu sorunla mücadele edilemeyeceğini" söyleyenleri önemsememek gerektiğini, "bilimsel kanıtların iklim değişikliğiyle ilgili bir şeyler yapılması gerektiğini ortaya koyduğunu" bildirdi.

Miliband, bunun bir kanıtının da geçen ay ülkesinde yaşandığını kaydederek, Cumbria bölgesindeki yoğun yağış ve seli anımsattı. Kopenhag zirvesinde İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile birlikte "elinden geleni yapacağını" vurgulayan Ed Miliband, ülkesinin zirve konusunda umutlu olduğunu söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın İklim Değişikliğinden Sorumlu Özel Temsilcisi John Ashton, Kopenhag'da "siyasi bir anlaşmaya varmaya" ve bunu uluslararası bağlayıcılığı olan bir anlaşmaya gelecek yılın ortasına kadar dönüştürmeye çalışacaklarını ifade etmişti.

İngiltere, 2020 yılına kadar sera etkisi yaratan gaz salımını en az yüzde 34 oranında azaltmayı hedefliyor. 192 ülkeden liderlerin ve çeşitli yetkililerin iki hafta boyunca görüşmeler yapacağı Kopenhag'daki zirvede, iklim değişikliğiyle ilgili yeni bir küresel anlaşma üzerinde anlaşılabilmesi amaçlanıyor.

ABD'nin de aralarında bulunduğu gelişmiş ülkeler, yeni yükselen piyasalara sahip ülkelerin de sera etkisi yaratan gaz salımını azaltmalarını istiyor. Ancak Hindistan, Çin, Brezilya ve Meksika gibi ülkeler uluslararası denetime tabi bağlayıcı anlaşmalara karşı çıkıyor.

Bu nedenle ABD Başkanı Barack Obama'nın da katılmasının beklendiği zirvede yapılacak müzakerelerle yeni bir anlaşma üzerine varılmasının kolay olmadığı yorumları yapılıyor.

Bu arada, dün Londra'da yaklaşık 20 bin kişi, iklim değişikliğiyle ilgili yürüyüş yaptı. Zirveye katılacak dünya liderlerinden iklim değişikliğiyle mücadelede ortak hareket etmelerini talep eden çoğunluğu çevreci örgütlerle yardım kuruluşlarından oluşan protestocular, Kopenhag'da bir anlaşma üzerinde uzlaşmaya varılması çağrısında bulundu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/londra-iklim-zirvesinden-yararlanilsin_74744.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!