Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Lübnan'ı Türkler İnşa Edecek

Henüz ateşkes sağlanmamış olsa da Lübnan'ın yeniden imarı tartışılmaya başlandı. En az 3 milyar dolar gerektiği belirtilen onarım için Afganistan ve Irak tecrübesiyle Türk işadamları öne çıkıyor.

Takvim Gazetesi
Lübnan'ı Türkler İnşa Edecek

br/> Henüz ateşkes sağlanmamış olsa da Lübnan'ın yeniden imarı tartışılmaya başlandı. En az 3 milyar dolar gerektiği belirtilen onarım için Afganistan ve Irak tecrübesiyle Türk işadamları öne çıkıyor.

Irak ve Afganistan'da başarılı işlere imza atan Türk inşaat firmalarının tecrübelerini bu kez Lübnan'da göstermesi bekleniyor. Lübnan'da en az 1 milyar dolarlık altyapı zararı meydana geldi. Çok sayıda köprü, cadde ve enerji santralleri kullanılmaz durumda. Uzmanlara göre, savaş sonrası Lübnan'da bina yapımından tesisata kadar her alanda yeniden inşa faaliyeti gerekecek.

'Göreve hazırız'
Lübnan'da savaşın bir an önce sona ermesini beklediklerini belirten Türk Müteahitler Birliği Başkanı Erdal Eren, yeniden inşa sürecinde rol almak için çalışacaklarını söylüyor. Eren, Lübnan ile iyi ilişkilerimiz nedeniyle bu ülkede iş yapma konusunda Türk firmalarının şansının fazla olduğunu belirtiyor. Lübnanlı yetkililer ülkenin bozulan altyapısını onarıp durma noktasına gelen ekonomisine destek olabilmesi için acilen 3 milyar dolarlık desteğe ihtiyacı olduğunu belirtiyor.

Not B-'de kaldı
Bu arada uluslararası derecelendirme kurumu Fitch, Lübnan'ın kredi notunu B-'de bıraktığını ancak uzun vadeli görünümünü olumludan durağana çevirdiğini duyurdu. Fitch'ten yapılan açıklamada, uluslararası piyasalarda kredi arayışına başlamasının kaçınılmaz olduğuna işaret edildi. Lübnanlı yetkililer ise zengin Arap komşularından bağış bekliyor.

Irak ve Afganistan'ı Türkler inşa etti
Irak'ta otoyol, hastane, otel, su ve elektrik tesisatı, havalimanı gibi dev projelerde 50 Türk firması 3 milyar dolarlık iş aldı.. Afganistan'ın yeniden imarında yaklaşık 80 Türk firması görev aldı. Özellikle Afganistan'ın yol haritasını çizen firmalar, yaklaşık 1 milyar 150 milyon dolarlık proje gerçekleştirdi. Firmalar, Afganistan'ın zor coğrafi şartlarında çok sayıda yol yapımı gerçekleştirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/lubnani-turkler-insa-edecek_47232.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!