Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makine Mühendisleri Odası Seçime Gidiyor

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi, 17 Ocak Pazar günü yeni başkanını seçecek. Yaklaşık 22 bin üyesi bulunan MMO seçimleri Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Oditoryumu'nda yapılacak.

Zaman Gazetesi
Makine Mühendisleri Odası Seçime Gidiyor

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İstanbul Şubesi, 17 Ocak Pazar günü yeni başkanını seçecek. Yaklaşık 22 bin üyesi bulunan MMO seçimleri Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Oditoryumu'nda yapılacak. Seçimlere sayılı günler kala başkan adayları arasında rekabet de kıyasıya devam ediyor. MMO İstanbul Şubesi başkanlığı için iddialı olan gruplardan biri de Meslekte Birlik. Grup, kendi başkan adaylarını ise Endüstri Mühendisi Yüksel Yalçın olarak açıkladı.

Meslekte Birlik Grubu'nun, inancı ve düşüncesi ne olursa olsun, bütün meslektaşlarını aynı ailenin birer mensubu kabul eden anlayışa sahip olduğunu söyleyen Yalçın, amacının farklı düşünceleri bir araya getirmek olduğunu söyledi. 1970 yılında Gümüşhane'de doğan Yalçın, Yıldız Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nü bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi'nde işletme yüksek lisansı yaptı.

Türkiye'nin gelişmesi noktasında meslek odalarına büyük görevler düştüğünü hatırlatan başkan adayı Yalçın, "Bu sebeple Makine Mühendisleri Odası'nın bilgi, tecrübe ve güncel teknolojinin paylaşım üsleri olması gerektiğini savunuyoruz. En azından reel sektörün beklentisi bu şekilde. Üniversitelerimizde yetişen meslektaşlarımıza da bu anlamda rol-model olmamız gerekiyor. Güncel teknolojinin her sürecinde hep birlikte bilgi sahibi olmalı, keşfedebilmeli, keşfettiğimizi paylaşabilmeliyiz. İlmin herkesin ortak değeri olduğunu unutmamamız gerekir." şeklinde konuştu.

Meslek odalarının siyasetten bir an önce arındırılıp, kendi sorumluluk alanlarındaki işlerle meşgul olması gerektiğini söyleyen Yalçın, başkan seçilmesi halinde Türkiye'nin kendi teknoloji altyapısını kurması için projeler üreteceklerini kaydetti. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi seçimlerinde, odaya üye Makine, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Teknik Metot, Üretim Mühendisleri gibi birlikler de oy kullanabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/makine-muhendisleri-odasi-secime-gidiyor_75729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!