Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Makio Hasuike ile Tasarımda Yeni Trendler Üzerine

Japon tasarımcı Makio Hasuike, Hotpoint-Ariston ile Mudo Concept’in 'Yeni Yaşam Alanları' yaratma konseptiyle yola çıkarak başlattığı işbirliği kapsamında 'Tasarımda Yeni Trendler' başlıklı bir seminer vermek üzere Türkiye’yedeydi. Hasuike, Hotpoint-Ariston için tasarladığı ve siyah ürünlerden oluşan 'Blackline' serisinin doğuş sürecine, beyaz

yapi.com.tr
Makio Hasuike ile Tasarımda Yeni Trendler Üzerine

apon tasarımcı Makio Hasuike, Hotpoint-Ariston ile Mudo Concept’in 'Yeni Yaşam Alanları' yaratma konseptiyle başlattığı işbirliği kapsamında 'Tasarımda Yeni Trendler' başlıklı bir seminer vermek üzere Türkiye’yedeydi. Düzenlenen seminerde Hasuike, Hotpoint-Ariston için tasarladığı ve siyah ürünlerden oluşan 'Blackline' serisinin doğuş sürecine, beyaz eşya kavramının değişen yüzüne, geleceğin tasarım trendlerine ve tasarım-teknoloji ilişkisine değindi. Davetlileri tasarım, endüstri ve insanla ilişkileri konusunda aydınlatan Hasuike, moda ve dekorasyonda siyah rengin ihtişamı, evlerde yeni nesil teknolojiler, gelenekselin dışına taşan beyaz eşyalar ve mutfak-banyolar dışındaki yeni kullanım alanlarından bahsetti.

Seminer öncesinde söz alan Indesit Company Türkiye Genel Müdürü Andrea Ojetti, Mudo Concept ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin başarısından söz ederken, Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu da beyaz eşyayı ev dekorasyonunun bir parçası haline getiren Hotpoint–Ariston’un Blackline serisini, farklılığı seven müşterilerinin beğenisine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. 

Nişantaşı Mudo Concept’te 6 Ekim Salı akşamı düzenlenen ve İtalya’da yaşayan ünlü tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve çevirmen Serra Yılmaz’ın yorumlarıyla renklenen seminerde, tasarımın doğuş süreci, dekorasyon alanındaki yeni eğilimler ve geleceğin tasarım trendlerini anlatan Makio Hasuike, endüstri ürünlerinde çevreye duyarlılığın gittikçe ağırlık kazanacağını, bu yeni farkındalığın geçmişe oranla günümüzde dünyaya bakış açısını tamamen değiştirdiğini, buna bağlı olarak her yeni projede ve tasarımda çevreye duyarlılık, hareketlilik gibi unsurların öneminin artacağını söyledi. Hasuike, gencinden yaşlısına projeyle ilgisi olan herkesi düşünerek tasarımlar yaptığını ifade ederken, Hotpoint-Ariston için tasarladığı ve siyah ürünlerden oluşan Blackline serisinin doğuş sürecine değindi. Siyahın günümüzde özellikle teknolojik ürünlerde çok yaygın kullanılan bir renk olduğunu hatırlatan tasarımcı, geleceğin tasarımlarında daha geniş bir renk yelpazesi ile karşılaşağımızı vurguladı. 

Hasuike, tasarım ve teknoloji ilişkisini ise şöyle tanımladı: “Tasarım ve teknoloji birbirinden ayrılamaz. İşlevsellik de aynı zamanda tasarımın ayrılmaz bir parçasıdır. İnsanlar arasındaki ilişkiyi, makineleri ve içinde yaşadığımız alanı mükemmelleştirmek için tasarıma ihtiyacınız var.”

Endüstri ürünleri tasarımcıları arasında önemli bir yeri olan Makio Hasuike, beyaz eşya, mimari ve mobilya gibi birçok alanda farklı işlere imza atıyor. Tasarımları ile pek çok ödüle de layık görülen Hasuike’nin eserleri, New York Modern Sanatlar Müzesi, Triennale di Milano ve Essen’deki Industrieform Müzesi’nde sergileniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/makio-hasuike-ile-tasarimda-yeni-trendler-uzerine_73161.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!