Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Marmaray Güzergâhı Çeşmeyle Değişmez'

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan “Ayrılık Çeşme, kaldırılmasa bile Marmaray'ın güzergahı değişmeyecek” dedi.

Radikal Gazetesi
'Marmaray Güzergâhı Çeşmeyle Değişmez'

Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü Ahmet Arslan “Ayrılık Çeşme, kaldırılmasa bile Marmaray'ın güzergahı değişmeyecek” dedi. Marmaray ile Kadıköy - Kartal Raylı taşıma sistemini birleştirecek olan Ayrılık Çeşme İstasyonu’ndaki kazılarda, bugüne kadar toprak altında kalan tarihi namazgâh ortaya çıkarılmasının ardından Kadıköy Belediyesi’nden ‘Marmaray’ın güazerhanının değişebileceği’ yönünde açıklama gelmişti.

Bunun üzerine açıklama yapan Arslan, kazı çalışmalarının, İstanbul 5 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararı ile yapıldığını, çeşme ve namazgahın kaldırılması ya da kaldırılmamasına kurul tarafından karar verileceğini ifade etti. Arslan şöyle konuştu:

“Marmaray Projesi’nin başından itibaren Ayrılık Çeşme ve etrafındaki tarihi yapılardan haberdarız. Marmaray Projesi’nin güzergahı ve yapılacak köprülü kavşakların projelendirilmesi Ayrılık Çeşme ile etrafındaki tarihi yapıların varlığı bilinerek yapıldı. Ayrılık Çeşme, kaldırılmasa bile Marmaray’ın güzergahı değişmeyecek. Söz konusu bölge bizim kamulaştırma alanımızın da dışında.”

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’sa konuyla ilgili şunları söyledi:

“Namazgahı 2004’te ortaya çıkardık. Kurula tescilini yaptırdık. Rölevelerini yaptırdık. Orada sorun güzergâh değişimi değil, Ayrılık Çeşme’deki istasyonu kesen yolların kavşak düzenlemesi sırasında, alt dikmelerinin ayağının biri oraya isabet ediyor. Onu ya ötelemek suretiyle dikmeyi ya da çeşmenin aslını kurul izniyle biraz kaydırmak suretiyle muhafaza ederek çözüm üreteceğiz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/marmaray-guzergahi-cesmeyle-degismez_70386.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!