Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Martı' Krizi Fırsata Çevirdi

Konut sektöründeki hareketlilik sinyali, şirketleri harekete geçirdi. Martı GYO, Narin Park’ın ikinci etabındaki 600 konutun satışına 1.5 yıl aradan sonra yeniden başlıyor. Projede 40 metrekarelik daireler 40 bin, 80 metrekarelik daireler 80 bin TL’ye satılacak.

Gazete Vatan
'Martı' Krizi Fırsata Çevirdi

Konut sektöründe kredi faizlerinin düşmesiyle tazelenen olumlu beklentiler, geçen yılın başında satışa çıkarılan ancak kriz nedeniyle yeni etap satışları durdurulan pek çok projeye de yeniden hareket getirdi. 2008 yılının Ocak ayında Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) tarafından Çerkezköy’ün en büyük projesi olarak ilk etabı satışa çıkarılan ancak kriz nedeniyle 1.5 yılı aşkın bir süre boyunca yeni etap satışlarına başlanmayan 5 bin 500 konutluk Narin Park projesinde ikinci etap satışlara birkaç ay içinde yeniden start verilmesi planlanıyor. 1970 yılında bugünün en hızlı gelişen sanayi bölgelerinden Çerkezköy’ün ilk tekstil fabrikasını kuran Martı Grubu, ilçenin en kapsamlı projesi olacak Narin Park’ın 600 konutluk ikinci etabında hem yatırımcıları hem de Çerkezköy Sanayi Bölgesi’nde çalışan mavi ve beyaz yakalıları cezbedecek daire tipleri tasarladı.

Kişiye özel ödeme

492 konutluk ilk etabındaki 150 dairenin satıldığı projenin bu yeni etabında 40 metrekare 1+1’lerin fiyatı 40 bin TL, 60 metrekare 2+1’lerin 60 bin TL, 80 metrekare 3+1’lerinki ise 80 bin TL olarak belirlendi.

Konut sektöründe başlanan canlanmanın da etkisiyle projenin başta yatırımcılar olmak üzere Çerkezköy’de sanayi bölgesinde çalışan beyaz ve mavi yakalılara hitap edeceğini söyleyen Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin, “Banka faizleri çok avantajlı seviyelere geldi ancak biz bunlara bağlı kalmadan kendi bünyemizde de ödeme planları oluşturacağız” dedi.

Narin, 300 dönümde 550 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olan ve yaklaşık 300 milyon dolara malolan projenin 7-8 yıl içinde tamamlandığında satış hasılatının yarım milyar doları bulacağını kaydetti.

Otel kiralama için yabancı ortağa sıcak bakıyoruz

Turİzmde yatak kapasitelerini yeni projeler ve otel kiralama anlaşmalarıyla 2 bin 200’den 5 bine çıkarmayı planladıklarını söyleyen emre Narin, otel kiralamak için Belek ve Kuşadası’nı izlediklerini, orta ve uzun vadede yatak kapasitelerini 10 bine çıkarma hedefiyle sıfırdan 50-50 ortaklık mantığıyla yabancı şirketlerle yeni bir işletme şirketi çatısı altında işbirliği yapabileceklerini ifade etti. Net aktif değeri 110 milyon TL olan Martı GYO’yu 2010’un ilk yarısında halka arz etmeyi planladıklarını belirten Narin, sözlerine şöyle devam etti: “Sarıgerme Tatil Köyü projesini en geç 2011’de devreye alacağız. Martı Marina’nın 470 teknelik kapasitesini 2012’de 650 tekneye çıkarmayı, burada yer alacak 25 odalı butik otel Martı Hemitea’yı 2010 yılında, Marmaris’te planlanan 35 odalı Martı Giova Ayın Koyu Butik Oteli’ni ise 2012’de açmayı planlıyoruz.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/marti-krizi-firsata-cevirdi_71875.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!