Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Aytaç Durak'a Şok!

Melih Gökçek'ten Baykal'a Hodri Meydan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisi hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atan CHP liderini elindeki belgeleri savcılığa vermeye ve kendisiyle televizyonda tartışmaya davet etti.

NTV
Melih Gökçek'ten Baykal'a Hodri Meydan

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, kendisi hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya atan CHP liderini elindeki belgeleri savcılığa vermeye ve kendisiyle televizyonda tartışmaya davet etti.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendisine yönelik yolsuzluk iddialarına yanıt verdi.

Bir gazetecinin, Baykal'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak görevden alınırken Gökçek'le ilgili söylediklerini hatırlatması üzerine kendisinin herhangi bir dokunulmazlığı bulunmadığını söyledi.

Gökçek, ''Sayın Baykal'ın elinde herhangi bir bilgi ve belge varsa, bu bilgi ve belgeyi hemen savcılığa intikal ettirmesi gerekir. Eğer savcılığa intikal ettirmiyorsa bu suçtur. Yok, eğer kalkıp da elinde bir belge olmadan bana iftira atıyorsa ki iftira atıyor, bu da suçtur'' dedi.

Gökçek, Baykal'a düşen en onurlu hareketin elindeki bilgi ve belgeleri savcılığa iletmek olduğunu tekrarladı.

Gökçek, Deniz Baykal'a bir televizyon programında karşı karşıya gelerek bu konuları tartışma önerisinde bulundu. Baykal'ın kendisine konu başlıklarını vermesini ve belgelerini getirmesini isteyen Gökçek, şöyle devam etti:

''Benim de getireceğim bazı belgeler olacak. Örneğin şimdiye kadar gazetelere zaman zaman intikal eden, ama intikal ettiği halde televizyonlarda tartışma konusu haline getirilmeyen Sayın Baykal'ın geçmişteki banka hesabı var. Yolsuzluk yaptı demiyorum, dikkat edin, banka hesapları var. Bu banka hesaplarını kamuoyunun önünde bir tartışalım, bakalım etik mi davranış, etik değil mi? Kamuoyu bir karar versin.

Ayrıca biliyorsunuz, daha önce CHP'nin sattığı bir genel merkez var. Bu genel merkezin alımında ve onarımında yolsuzluk yapılmıştır. Ben de bunun belgelerini getireyim tartışalım. Kimin dürüst olup olmadığı çok net olarak, daha güzel olarak ortaya çıksın.''

CHP benden çok çekti

Bir gazetecinin, ''Bu kadar belediye başkanı varken neden tek sizin isminiz geçiyor?'' sorusu üzerine Gökçek, CHP'nin kendisinden çok çektiğini söyledi. Kendisinin CHP'ye yönelttiği eleştiriler nedeniyle partinin ciddi sarsıntı geçirdiğini iddia eden Gökçek, bunlardan birinin ''CHP'yi barajın altında bırakacağız'' sözleri olduğunu ve o dönemde de CHP'nin barajın altında kaldığını anlattı. Gökçek, ''Tabi bunların acısı isteseniz de istemeseniz de unutulmuyor'' dedi.

Bütün bunlardan dolayı CHP'nin kendisini hedef seçtiğini belirten Gökçek, ''Varsa elinde belgen, ver kardeşim, vermiyorsan o zaman da ayıp ediyorsun. Yani iftira atma'' diye konuştu.

Banka hesaplarına nasıl ulaştı?

Bir başka gazetecinin, ''Banka hesaplarından kastınız nedir?'' sorusuna, ''Kendisi bilir, kendisine sor'' diye yanıt veren Gökçek, ''Peki bunlara nasıl ulaştınız? Banka hesapları özel bilgilerdir'' sorusunu da Gökçek, ''Öyle mi?'' diye yanıtladı.

Bunun üzerine, gazetecinin ''Değil mi?'' diye sorması üzerine Gökçek'in ''Öyle mi dersiniz?'' diye yanıt vermesi dikkat çekti. Bu yanıt üzerine, aynı gazetecinin, ''Ben öyle biliyorum'' demesine karşılık Gökçek, ''Öyle değil. Kamuoyuna mal olmuş, daha önce medyada sık sık çıkan mahkemeye intikal ettiği için mahkeme dolayısıyla benim elime geçen belgeler. Sayın Baykal, daha önce bu konuda beni mahkemeye verdi. Biz mahkemeye bu hesapların hepsini celp ettirdik. Hepsi elimizde'' diye konuştu.

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/melih-gokcekten-baykala-hodri-meydan_78047.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!