Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metrobüs Çilesi!

İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatan metrobüs yolculuğunda zaman zaman yaşanan aksaklıklar, metrobüs ile yapılan yolculuk süresince vakit kaybına neden oluyor. Duraklardaki düzensizlik ve kontrolsüzlük, metrobüse biniş ve inişlerde, yapılan yolculuk süresi kadar zaman kaybettiriyor. Kimi zaman şoförlerin, kimi zaman durak görevlilerinin,

Gazete Habertürk
1 Metrobüs Çilesi!

İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatan metrobüs yolculuğunda zaman zaman yaşanan aksaklıklar, metrobüs ile yapılan yolculuk süresince vakit kaybına neden oluyor. Duraklardaki düzensizlik ve kontrolsüzlük, metrobüse biniş ve inişlerde, yapılan yolculuk süresi kadar zaman kaybettiriyor. Kimi zaman şoförlerin, kimi zaman durak görevlilerinin, kimi zaman da vatandaşların sergilediği duyarsızlık birçok vatandaşa gereksiz yere zaman kaybettirip mağdur ediyor.

Burhaniye durağında otobüsler durmuyor

Sıkıntı yaşanan duraklardan biri Burhaniye durağı. Hiçbir görevlinin olmadığı durakta sabah iş saatinde ciddi yoğunluk ve mağduriyetler yaşanıyor. Altunizade'den gelen tıka basa dolu araçlar bu durakta hiç durmuyor. Otobüste yer olsa bile şoförlerin büyük bir kısmı, durakta görevli olmadığı ve turnike sistemi çalışmadığı için sadece ön kapıyı açıyor. Bu da ön kapıda yığılma varsa metrobüse binmeyi imkansız hale getiriyor. Bekleyen bir yolcu bile olsa durmayan şoförlerin bu duyarsızlığı, her geçen dakika durakta bekleyen insan sayısını arttırarak metrobüse binilmesini imkansız hale getiriyor.

Aynı sıkıntıların bir benzeri de Boğaziçi Köprüsü durağında yaşanıyor. Dolu gelen otobüsler, buradaki vatandaşlara adeta can pazarı yaşatıyor. Otobüslerdeki bir iki kişilik boşluk da burada sergilenen akrobatik hareketlerle doldurulmaya çalışılıyor. Zaman zaman bu duraktaki yolcuların görevlilerle sözlü tartışmalarına, yol kapatmalarına neden olan sıkıntı, buraya takviye edilen boş otobüslerle aşılmaya çalışılıyor.

Zizcirlikuyu'da ard arda kalkan araçlar yeterli olmuyor

Kadıköyden gelen hattı rahatlatmak amacıyla birbiri ardına kaldırılan metrobüslerin son durak olarak bıraktığı yolcular, Zincirlikuyu durağında yığılmaları da beraberinde getiriyor. Arda arda otobüs kaldırılmasına rağmen vatandaşların yola taşması ve durakta adım atacak yer olmamasının önüne bir türlü geçilemiyor.

Yenibosna'da merdiven trafiği

Yenibosna Metro durağında yaşananlar ise hem vatandaşların hem de yetkililerin ilgisizliğinin en güzel örneklerinden birini ortaya koyuyor. Hemen hemen her sabah yaşanan curcunada, sistem devreye gireli aylar olmasına rağmen akbili olmadığı için hala sıraya girip, para ödeyip otobüse binmeye çalışan vatandaşlar, yığılmaları da beraberinde getiriyor. Akış düzenli sağlanamadığı için, birikmelere bu birikmeler de tıkanıklıklara neden oluyor.

Yenibosna'da tek merdivenle sağlanmaya çalışılan insan trafiği, akşam saatlerinde iniş ve çıkışları koordine eden görevlilerin sabah saatinde olmaması nedeniyle resmen arapsaçına dönüyor. Zincirlikuyu'dan 20-25 dakikada Yenibosna'ya gelen vatandaşlar, bu tıkanıklık anlarında en az yolculuk süresi kadar süreyi duraktan çıkmak için verilen mücadelede harcıyor.

Yenibosna'yı ikinci bir merdiven rahatlatır

Sabah ve akşam trafiğinin yaşandığı saatlerde, gelen ve gidenlerin farklı merdivenlere yönlendirilmemesi halinde sürekli tekrar eden bu manzaraya tepki gösteren vatandaşlar, Kuleli üstgeçidine bir merdiven konulmasının bile yoğunluğu hafifletmek için yeterli olacağına dikkat çekiyor.

CHA

ETİKETLER: kent ulaşım
http://www.yapi.com.tr/haberler/metrobus-cilesi_83415.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Her geçen gün daha da çekilmez hale gelen ve işlevselliğini yitiren-işlevselliği olduğu da tartışılır ya-metrobüsler artık bitmiştir,kullanılamaz duruma gelmiştir. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!