Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metroda İtiraz KİK’ten Döndü

Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) İzmir Metrosu için bu kez sevindirici haber geldi. Üçyol-Üçkuyular hattının Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları inşaatını kapsayan ikinci etap ihalesine yapılan itiraz KİK’ten döndü. İhaleyi 69 milyon 544 bin 326 TL teklifle Sigma İnşaat Turizm A.Ş.-Borege İnşaat San. Ltd. ortak girişimi kazanmıştı.

Milliyet Ege
Metroda İtiraz KİK’ten Döndü

Kamu İhale Kurumu’ndan (KİK) İzmir Metrosu için bu kez sevindirici haber geldi. Üçyol-Üçkuyular hattının Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları inşaatını kapsayan ikinci etap ihalesine yapılan itiraz KİK’ten döndü. İhaleyi 69 milyon 544 bin 326 TL teklifle Sigma İnşaat Turizm A.Ş.-Borege İnşaat San. Ltd. ortak girişimi kazanmıştı. Çelikler A.Ş.-Ermit Mühendislik A.Ş. girişimi ise itiraz etmişti. Kazanan firmaların evraklarının eksik olduğu öne sürülmüştü. Ancak bu itiraz KİK tarafından geri çevrildi. Gerekçeli kararının önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşmasının ardından, ihaleyi kazanan ortak girişimle sözleşme imzalanacak. Nisan ayında da inşaata başlanacak. 

Sancılı süreç yaşandı

İzmir Metrosu’nu Üçkuyular’a kadar uzatacak projede yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle Bayındır İnşaat’tan sonra Bozoğlu’yla yolların ayrılmasının ardından hat ikiye ayrılmış, iki ihale gerçekleştirilmişti. Üçyol’dan Göztepe’ye kadar olan ilk bölümün ihalesini KİK iptal etmişti. Büyükşehir’in itirazı üzerine önce Ankara 7. İdare Mahkemesi KİK’in iptal kararının yürütmesini durdurmuştu. Ankara Bölge İdare Mahkemesi de bu yönde karar verince hattın birinci bölümünde çalışmalara yeniden başlandı.

Benzer durum metroyu Ege Üniversitesi Hastanesi’nden Evka 3’e uzatacak projede de tekrarlandı. KİK, burada da ihaleyi iptal etti. Ancak Büyükşehir yönetimi bu kez karşı dava açmadı, zaman kaybının önüne geçmek için 21 Nisan’da planlanan yeni ihalenin hazırlığına başlandı. Kazanacak firmayla yola devam edileceği açıklandı. Böylece İzmir Metrosu’nun her iki yönündeki çalışmaların önünde şimdilik engel kalmadı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/metroda-itiraz-kikten-dondu_77913.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!