Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Metroyla Hava Kirliği Bitecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin TÜBİTAK'la yürüttüğü ortak projeye göre, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi ve Üçyol-Üçkuyular metro hattının tamamlanmasıyla kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu ve hava kirliliği azalacak.

Yeni Asır Gazetesi
Metroyla Hava Kirliği Bitecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Dokuz Eylül Üniversitesi'nin TÜBİTAK'la yürüttüğü ortak projeye göre, Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi ve Üçyol-Üçkuyular metro hattının tamamlanmasıyla kentin ana arterlerinde trafik yoğunluğu ve hava kirliliği azalacak. İnönü Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Anadolu Caddesi, Cemal Gürsel Caddesi, Manas Bulvarı ve Menderes Caddesi gibi ana arterlerdeki otomobil ve otobüs sayılarında büyük oranda bir azalma olacak. Bu durum, karayolu trafiği kaynaklı hava kirliliğini de en aza indirecek.

İzmir'deki hava kirliliğini önlemeye yönelik yapılan çalışmalar çerçevesinde iki kurumun birlikte yürüttüğü, "Büyük Kent Merkezlerinde Karayolu Trafiğinden Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Belirlenmesi" başlıklı proje tamamlandı.

Araçlar sayıldı

Sonuçlara göre, Aliağa-Menderes ve Üçyol-Üçkuyular hatlarının tamamlanmasıyla 5 cadde ve 2 bulvar, trafik açısından rahatlayacağı öngörülüyor. Böylece trafikten kaynaklanan hava kirliliği oranında ciddi azalma olacağı hesaplanıyor. 20 caddede hava kirliliği ölçüldü, araç sayımı yapıldı. Altınyol, Cemal Gürsel, Girne, Anadolu, Yeşildere, Mithatpaşa, İnönü, Eşrefpaşa, Halide Edip Adıvar, Yeşillik, Mustafa Kemal ve Mehmet Akif caddeleriyle Mustafa Kemal Sahil, Fevzipaşa, Gazi, Talatpaşa, Şair Eşref, Cumhuriyet ve Kamil Tunca bulvarlarında, Büyükşehir ekipleri tarafından mobil ölçüm cihazıyla hava kirliliği ölçümleri yapıldı. Metro hatlarının, bu alanları hayli rahatlatacağı, önemli ölçüde hava kirliliğini ortadan kaldıracağı bildirildi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/metroyla-hava-kirligi-bitecek_68031.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!