Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mithatpaşa'da Çin İşkencesi

Başkent'in göbeği Kızılay Mithatpaşa’da bir süredir devam eden kaldırım yenileme çalışmaları vatandaşı ve esnafı canından bezdirdi. Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Fazıl Güleken, "Yenileme çalışmalarına karşı değiliz. Ancak bu kadar uzun zaman süren vatandaşı bezdiren çalışma olmaz. Diğer taraftan ekonomik kriz varken, böyle çalışmalarda yerli

Hürriyet Gazetesi
Mithatpaşa'da Çin İşkencesi

Çankaya Belediye Başkan Vekili Fazıl Güleken, Çin’den getirildiğini iddia ettiği kaldırım taşlarıyla Kızılay’da vatandaşa "Çin işkencesi" yapıldığını söyledi.

Başkent'in göbeği Kızılay Mithatpaşa’da bir süredir devam eden kaldırım yenileme çalışmaları vatandaşı ve esnafı canından bezdirdi. Çankaya Belediyesi Başkan Vekili Fazıl Güleken, "Yenileme çalışmalarına karşı değiliz. Ancak bu kadar uzun zaman süren vatandaşı bezdiren çalışma olmaz. Diğer taraftan ekonomik kriz varken, böyle çalışmalarda yerli sermaye kullanmakta yarar var. Çin’den ithal taşlarla bu çalışmaların yapılması yanlış" dedi.

Güleken Mithatpaşa’deki çalışmaları yerinde incelerken eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Mithatpaşa Caddesi Ankara’nın merkezinde hem yaya trafiği açısından hem araç trafiği açısından binlerce Ankaralının her gün yararlandığı bir yer. Altyapı ve kaldırım çalışmaları için yıllardır soru önergeleri verdik şimdi başladı ama o da vatandaşı bezdirdi. Haftalarca süren kentin göbeğinde dev kum yığınları taşlar olan bir çalışma yürütülmesine karşıyız. Avrupa Ödülü almakla övünen bir Başkent’in ortasında öbek öbek kum yığını olur mu? Avrupa’da bu işler böyle mi yapılıyor. İnşaat teknolojisinin günümüzdeki hızıyla birlikte düşündüğümüzde bu durum kabul edilebilir bir durum değil. Yeni döşenen taşları incelediğimizde yükseklik farkları var bu da özenli bir çalışma yapılmadığının göstergesi.

Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin yeterli ve verimli çalışmadığının en büyük kanıtıdır Ankara’nın ortasında günlerce süren kaldırım çalışmaları.

Diğer taraftan bu taşların Çin’den ithal edildiğini öğrendik. Ekonomik krizin böylesi etkilediği Türkiye’de yerli üretim kullanmak, onlara destek olmak lazım değil mi? Büyükşehir Belediyesi’nin plansız çalışmalarına bir yenisi de Mithatpaşa’da eklenmiştir ve bunun da faturasını yine kentli ödemektedir."

http://www.yapi.com.tr/haberler/mithatpasada-cin-iskencesi_73118.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!