Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Müzedeki Eserler Barkodlanıyor

Türk resim tarihinin önemli yapıtlarının kaybolduğu Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi yeniden yapılandırılıyor. Son olarak ünlü ressam Hoca Ali Rıza'nın eserlerinin çalınmasıyla gündeme gelen müzenin deposunda sayım işlemleri sürüyor. Depoda, reprodüksiyon eserler ile bu özelliği taşımayan eşyalar ayıklandı. Eserler, dünyadaki müze

Sabah Gazetesi
Müzedeki Eserler Barkodlanıyor

Türk resim tarihinin önemli yapıtlarının kaybolduğu Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi yeniden yapılandırılıyor. Son olarak ünlü ressam Hoca Ali Rıza'nın eserlerinin çalınmasıyla gündeme gelen müzenin deposunda sayım işlemleri sürüyor. Depoda, reprodüksiyon eserler ile bu özelliği taşımayan eşyalar ayıklandı. Eserler, dünyadaki müze uygulamalarına paralel olarak barkodlandı.

Uzmanlar, resimleri, orijinal olup olmadıkları, hasarlı eserlerin yeniden onarımı açısından ayıklamaya başladı. Kuşkulu görülen eserler, müzedeki sayım işlemi bittikten sonra ayrıca son teknolojik yöntemlerle incelenecek. Müzede, bazı eserler üzerinde çıkan 'sahte' tartışması sonlandırılacak.

Sergileme salonlarında da yenilik yapılıyor. Teşhirdeki eser sayısı artırılacak. 250 adet resmin sergilendiği teşhirin 400 resim alacak şekilde dizayn edilmesi amaçlanıyor. Ayasofya yapıtı düzenlenen müzayedede 1 milyon TL'nin üzerinde bir fiyatla satılan Şevket Dağ'ın yapıtları, Feyheman Duran, Orhan Peker, Osman Hamdi ve İbrahim Çallı gibi ressamların hayranlık bırakacak eserleri daha fazla sayıda sergilenecek. Resim Heykel Müzesi'nin depolarının bahçeye bakan pencereleri çelik kafesle kaplandı. Kamera sisteminde de yenilik yapılıyor. İhaleye çıkan bakanlık, bina cephesinin gece görüşlü ve en son model termal kamera ile donatacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/muzedeki-eserler-barkodlaniyor_78605.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!