Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Nabucco'ya Engel Olmayız, Önceliğimiz Gazprom Projeleri"

Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Sechin, gaz güzergâhlarının çeşitlendirilmesinin üretimi üstlenen ülkeler için önem arz ettiğini, ancak önceliklerinin Gazprom projeleri olduğunu söyledi.

Sabah Gazetesi
"Nabucco'ya Engel Olmayız, Önceliğimiz Gazprom Projeleri"

Rusya Başbakan Yardımcısı Igor Sechin, gaz güzergâhlarının çeşitlendirilmesinin üretimi üstlenen ülkeler için önem arz ettiğini, ancak önceliklerinin Gazprom projeleri olduğunu söyledi. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Ağustos ayında Türkiye'ye yapacağı ziyaret ile iki ülke arasında gerçekleştirilecek olan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı hazırlık çalışmaları için Türkiye'ye gelen Sechin, dün Enerji Bakanı Taner Yıldız'la görüştü.

Sechin, görüşmeden sonra gazetecilerin, Hazar ve Ortadoğu kaynaklarını Avrupa'ya ulaştırması planlanan Türkiye- Avusturya Doğalgaz Boru Hattı (Nabucco) Projesi ile ilgili sorusu üzerine "Gaz güzergâhlarının çeşitlendirilmesini doğru buluyoruz. Bu projelerin fizibl olması önemli, ekonomik boyutu göz ardı edilmemeli, maliyeti çok önemli, teknolojisi önemli" dedi. "Nabucco Projesi fizibl değil mi?" sorusuna ise Sechin, "Her türlü projeyi destekliyoruz, ancak Gazprom projeleri önceliğimiz ve sağlam kaynaklara dayanıyor, başkalarına engel olmayız" yanıtını verdi. Yıldız ise Rusya ile enerjiden tarıma kadar çok sayıda projeyi görüştüklerini, bunlar içinde olgunlaşanları Putin'in Türkiye'yi ziyaretinde imzalayacaklarını bildirdi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/nabuccoya-engel-olmayiz-onceligimiz-gazprom-projeleri_70846.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!