Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

'Oto Galerileri Şehir Dışına Çıkarılacak'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sakarya'da toplanan 81 ilin vali ve özel idare müdürleri-ne 2. el oto galerilerinin şehir dışaına çıkarılması talimatı verdi. Usulsüz otopark ve gıda denetimleri konusunda uyarılarda bulunan Bakan Atalay, şehirlerin yaşadığı sorunların çözülmesi konularının takipçisi olacaklarını vurguladı.

Zaman Gazetesi
'Oto Galerileri Şehir Dışına Çıkarılacak'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sakarya'da toplanan 81 ilin vali ve özel idare müdürlerine 2. el oto galerilerinin şehir dışaına çıkarılması talimatı verdi. Usulsüz otopark ve gıda denetimleri konusunda uyarılarda bulunan Bakan Atalay, şehirlerin yaşadığı sorunların çözülmesi konularının takipçisi olacaklarını vurguladı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması, usulsüz otopark ve gıda güvenliği konularında valileri uyardı.

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde 81 ilin vali ve il özel idare başkanlarının katıldığı Vilayetler Hizmet Birliği Tanışma ve Temel Konularında Bilgi Paylaşımı Semineri'nde konuşan Atalay, halk sağlığı ve güvenliği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Valileri şehir merkezinde bulunan ikinci el oto galerilerinin şehir dışına taşınması konusunda bir kez daha uyaran Atalay, galerilerin bir yandan çirkin bir görüntü oluşturduğunu, diğer yandan can güvenliği konusunda sıkıntı meydana getirdiğini belirtti. Atalay, "Biz bu konuyla ilgili bir genelge yayınladık. Bazı illerimiz mesafe aldı. Bazı illerimiz alamadı. 20 ilde otogaleriler şehir dışına çıkarıldı. 57 ilde çalışma sürüyor. Bu konuda mesafe alamamış illeri uyarıyorum. Bu belediyelerin de işi ama, ben valileri sorumlu tutuyorum. Lütfen bu konuya bütün iller eğilsin. Bu konu belediye başkanlarının performans değerlendirmelerinde etkili olacak." dedi.

Ruhsatsız, gelişigüzel açılan otoparklar konusunda da uyarıda bulunan Atalay, şehirlerde gelişigüzel otoparklar oluşturulduğunu, araçlarını park eden sürücülerden zorla ücret alındığını hatırlattı. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü: "Ücret vermeyen vatandaşların araçlarına zarar verildiğini üzülerek tespit ediyoruz. Biz yaklaşık 2 hafta önce bir genelge yayınladık. Bütün il ve ilçelerimizde bu sorunun çözülmesini istedik. Kanunda açık ve kapalı otaparkların işletilmesi, açılması konusunda belediyeler yetkilendirilmiştir. Bu açıdan belediyeler görev ve yetkilerini tam olarak yerine getirmeli. Mevzuata aykırı açılan otoparklar kapatılmalı, buraları işleten ve işlettirenler hakkında idari işlemler yapılmalıdır. Bakanlığımız bu işi de takip ediyor. Yetkili kişilerin konunun takipçisi olmasını bekliyoruz."

Gıda güvenliğini sağlayın

Gıda güvenliği konusunda da uyarılarını sürdüren Atalay, gıda ile ilgili bütün işyerlerinin ruhsatlandırılması ve denetlenmesini istedi. Yerel yönetimlerin gıda üretim ve tüketim yerlerinin hijyen ve sağlık kurallarına uygunluğunu sağlamakla görevli olduğunu belirten Bakan Atalay, "Vatandaşlarımızın sağlıklı yaşam için temel şart olan temiz gıdaya erişebilmesi ve tüketebilmesi hükümet olarak üzerinde durduğumuz konuların başında geliyor. Valilik, il özel idare ve belediyeler içme suyunun temizliğine de dikat etmeli, tahlilleri sürekli yapmalı ve sonuçları kamuoyuyla paylaşmalı." diye konuştu.

Bakan Atalay, hem gözaltındaki kişileri korumak, hem de polisi şaibelerden kurtarmak için bütün nezarethanelere kamera konularak kayıt altına alınacağını belirtti. Şehirlerin güvenliği için MOBESE'nin önemine de işaret eden Atalay, bu konudaki katkılarından dolayı il özel idarelerine teşekkür etti.

Valiler toplantısı Cerrah'ı heyecanlandırdı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Osmaniye Valiliği'ne atanan Celalettin Cerrah, ilk valiler toplantısında oldukça heyecanlandı. Cerrah, Sapanca'da yapılan ve 81 ilin valileri ile il özel idare başkanlarının katıldığı toplantıya verilen arada gazetecilerin ve katılımcıların ilgi odağı oldu. Cerrah, 'İlk kez valiler toplantısına katılıyorsunuz, neler hissediyorsunuz?' sorusuna, "Vallahi çok heyecanlıyım. Değişik bir görevle baş başayız." karşılığını verdi. Osmaniye'deki görevine önümüzdeki günlerde başlayacağını vurgulayan Cerrah, "İstanbul'da yaptırdığımız polisevinin inşallah önümüzdeki hafta cumartesi günü Sayın Başbakan'ımızın katılımıyla açılışını yapacağız. Açılışı yaptıktan sonra İstanbul'dan ayrılıp yeni görevime başlayacağım." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/oto-galerileri-sehir-disina-cikarilacak_70030.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!