Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Seine Mahalleleri İngiliz...

Paris'ten Teklif Var!

Paris Belediyesi yetkilileri önce küçük işlerle TOKİ’ye ortak olup daha sonra Türkiye’ye komşu ülkelerde beraber yatırım yapmayı planladığını iletti. Habertürk'te yer alan haberde; TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “50, 70 ve 100 dönümlük arsalarda biz veya yönlendireceğimiz bir özel sektör temsilcisi proje

NTV
Paris'ten Teklif Var!

Paris Belediyesi yetkilileri önce küçük işlerle TOKİ’ye ortak olup daha sonra Türkiye’ye komşu ülkelerde beraber yatırım yapmayı planladığını iletti. Habertürk'te yer alan haberde; TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, projelerle ilgili şu bilgileri verdi: “50, 70 ve 100 dönümlük arsalarda biz veya yönlendireceğimiz bir özel sektör temsilcisi proje yapsın istiyorlar. Türkiye’de ve Fransa’da beraber çalışalım diyorlar.” 

'Siyasi tercih meselesi!'

Yurt dışındaki kuruluşlarla ortalığın şart olduğunu söyleyen Bayraktar, 'Yurt dışı beraberlikler lazım. TOKİ’nin de zamanı geldi. Buralara açılmamız lazım. Türkiye’de bizim kaynak akıttığımız kentsel dönüşüm gibi, artık tamamlanması gereken çok büyük bir sıkıntımız var. Fakat bu işler bizim rutin işimiz değil; siyasi tercih meselesi. Başbakan’a arz edeceğiz. Böyle bir teklif var derim, ilgilenirse ilgilenirim. TOKİ’nin sahibi Başbakan. Ama bana sorarsanız ben gitmek isterim. TOKİ’yi dünyaya tanıtır, Türkiye’ye daha çok yabancı yatırımcı çeker bu iş. Altın çağına girmiş olur TOKİ. Çok ısrar ettiler başka ortaklıkların kapısını açarız diye.”

‘Bize dava açanların derdi rüşvet’

Ataköy’deki tartışmalı C Motelleri arazisini vatandaşa açacaklarını tekrar eden Bayraktar, “Buradaki kiracı devlete bir lira vermiyordu. 1991’de imar planı Kültür Bakanlığı’nca yapılan bu arazide hiçbir plana dokunmadık. Emsal 2, yükseklik sınırı 74 metre. Zeminin yalnız yüzde 15’ine bina oturacak. Diyorlar ki, TOKİ alıyor yeşil alanları imara açacak. Yok böyle bir şey” dedi. TOKİ’nin dava açılmayan arazisi olmadığını belirten Bayraktar, “Bazı yerlere 100 dava açıldı. Davacı bu derneklerin ve odaların niyeti aynı: Rüşvet. Benim tespitim bu. Kamuoyunda da bu konuşuluyor. Müteahhit gelsin bizle konuşsun, bu işin doğruluğunu anlatsın diyorlar. Bu parayı da orada iş yapacak olan müteahhit veriyor. Adet oldu bu” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/paristen-teklif-var_73252.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!