Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Pipo ve Şapkaların Uçuştuğu Müze

Belçika Kralı 2. Albert sürrealizmin öncüsü Belçikalı sanatçı Rene Magritte’in hayatı ve işlerine adanan yeni müzenin açılışını yaptı. Brüksel’in turistik merkezlerinden biri olması planlanan müze ‘Bu bir pipo değildir’ uyarılı pipolarıyla, hiçbir yere gitmeyen merdivenleriyle ve uçuşan şapkalarıyla dünyaca tanınan ve sürrealizmin temellerini atan

Radikal İKİ
Pipo ve Şapkaların Uçuştuğu Müze

Belçika Kralı 2. Albert sürrealizmin öncüsü Belçikalı sanatçı Rene Magritte’in hayatı ve işlerine adanan yeni müzenin açılışını yaptı. Brüksel’in turistik merkezlerinden biri olması planlanan müze ‘Bu bir pipo değildir’ uyarılı pipolarıyla, hiçbir yere gitmeyen merdivenleriyle ve uçuşan şapkalarıyla dünyaca tanınan ve sürrealizmin temellerini atan Magritte’in 250 işine yer verecek.

Neoklasik mimari örneği Hotel Altenloh Brüksel’deki Grand Place meydanı ve Kraliyet Sarayı arasında yer alıyor. Magritte’in ölümünün 40 yıl ardından açılan müze için Güzel Sanatlar Kraliyet Müzeleri genel direktörü Michel Draguet müzenin amacının tüm ziyaretçilere Magritte’in eserlerine dair bütünlüklü bir fikir vermek olduğunu söyledi ve Magritte’in önemini “Bahsettiğimiz sanat hayatının ilk gününden beri ‘dil’in ne olduğunu sorgulamış bir sanatçı” sözleriyle vurguladı. 2 Haziran’da halka açılacak olan beş katlı müzenin yılda 600 bin kişi tarafından ziyaret edileceğini umuluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/pipo-ve-sapkalarin-ucustugu-muze_69253.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!