Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Polatlı'da Hedef 300 Bin Turist

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ilçenin uzak ve yakın tarih itibarı ile Gordion ve Dua Tepe gibi iki büyük mirasa sahip olduğunu belirterek, hedeflerinin yılda 300 bin ziyaretçiyi ağırlamak olduğunu söyledi. Gordion ve Dua Tepe’yi görmeyen öğrencilerle ilçe halkı için ziyaret turları düzenleyeme başlayan Kaymakam Bilgin, ilk olarak 100 lise

Hürriyet Gazetesi
Polatlı'da Hedef 300 Bin Turist

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ilçenin uzak ve yakın tarih itibarı ile Gordion ve Dua Tepe gibi iki büyük mirasa sahip olduğunu belirterek, hedeflerinin yılda 300 bin ziyaretçiyi ağırlamak olduğunu söyledi. Gordion ve Dua Tepe’yi görmeyen öğrencilerle ilçe halkı için ziyaret turları düzenleyeme başlayan Kaymakam Bilgin, ilk olarak 100 lise öğrencisiyle tarihi mekanları gezdi.

Gordion çok yakın

Frig Uygarlığı’nın başkenti Gordion’un Polatlı’ya sadece 16 kilometre mesafede olduğunu hatırlatan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, 2008 yılında 16 bini yabancı olmak üzere toplam 44 bin turistin ilçeye geldiğini söyledi.

Tanıtım atağı

Gordion ve Dua Tepe gibi tarihi bir mekanlarda yılda en az 300 bin ziyaretçi ağırlamayı hedeflediklerini belirten Kaymakam Bilgin, "Gordion ve Dua Tepe gibi güzelliklerin tanıtımını çok iyi yapmamız lazım. Gordion’un ilçe ekonomisine katkı sağlaması için öncelikle bu alanın sit alanından çıkarılması lazım. Belediyenin bu konudaki çalışmaları sürüyor. Buralara kurulacak sosyal mekanlar turizmi canlandıracaktır" dedi.

Önemli mekanlar ilçede

Yakın tarihte de Sakarya Meydan Muharebesi’nin Polatlı’da geçtiğini ve bununla ilgili önemli anıtların yer aldığını hatırlatan Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin, Viyana gerilemesinden sonra Türk ordusunun aldığı ilk tepe olan Dua Tepe ile Türkiye’nin en büyük anıtının yer aldığı Kartal Tepe’deki Mehmekçik Anıtı, aynı bölgede yapımı 2010’da tamamlanacak olan Sakarya Savaşı Panoramik Müzesi, Sakarya Şehitlik Anıtı, İnler Köyü’ndeki Gazi Tepe Anıtı gibi önemli tarihi mekanların da ilçede bulunduğunu hatırlattı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/polatlida-hedef-300-bin-turist_72920.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!