ülen Boya’nın Ankara’da faaliyet gösteren “PoliAtölye Eğitim Merkezi”nde, Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle ücretsiz olarak gerçekleştirilen ustalık seminerlerine katılanların sayısı 1500’ü geçti.
PoliAtölye’de tüm hızıyla devam eden eğitimler sonrasında‘Usta Geliştirme ve Uyum Kursları’nı bitiren boyacılar sertifikalarını alırken, ‘El Sanatları ve Duvar Dekorlama’ kurslarını bitiren kadınların çalışmaları ise PoliAtölye’de sergilenmeye başladı.
1500 boyacı sertifikasını aldı
Boyacılık mesleğinin inceliklerinin ve tekniğinin uygulamalı olarak öğretildiği “PoliAtölye Eğitim Kurumu”ndaki ‘’Eğitim seminerleri’’ haricinde, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile yapılan Mesleki Eğitim işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştiren ‘Usta Geliştirme ve Uyum Kursları’nı başarıyla bitiren boyacılar, Türközü Oğuzhan Anadolu Meslek Lisesi’nde düzenlenen törenle İş-Kur ve MEB onaylı sertifikalarını aldılar.
Sertifika töreni Polisan Özel projeler Üst yönetim temsilcisi Yıldırım Özkan Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürü İl milli eğitim müdürü Murat Bey Balta, Erkek Teknik Öğretim Genel Müdür Yardımcısı Hüsamettin Kaya Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin adına vekili ve İş-Kur Ankara İl Müdür Yardımcısı Rafet Ekici’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Boya ustalarının işlerini daha etkili bir şekilde yerine getirmelerini sağlayan ‘Usta Geliştirme ve Uyum Kursları’, boyacıların mesleki gelişmelerine katkı sağlıyor. Sektörü geliştirmeyi ve uzmanlığı artırmayı hedefleyen PoliAtölye’nin eğitimlerinde MEB’nin yanı sıra İş-Kur’un da desteği alınıyor.
“PoliAtölye Eğitim Kurumu, usta boyacılarla birlikte boyacılığı meslek edinmek isteyenler için de bir alternatif oluşturuyor. Atölyede boyanın teknik bilgilerinden teknolojik yeniliklere, dekorasyon bilgisinden boyanın uygulanmasına kadar her türlü bilginin aktarılıyor.
Kurslar sonrasında eğitim kurumundan mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifikaya da sahip olabiliyorlar. Devam etmekte olan ‘Usta Geliştirme ve Uyum Kursları’nda boyacılar toplam 50 saat ‘’Meslek Edindirme Kursuna ‘’ katılanlar 200 sat eğitim görmektedir.
El sanatları sergisi PoliAtölye’de…
Gülen Boya ve Altındağ Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile kadınlara yönelik düzenlenen ‘2.El Sanatları ve 1. Duvar Dekorlama’ kurslarını başarıyla bitirenler kursiyerlerin kurs belgelerini eserleri PoliAtölye’de sergilenmeye başladı. Serginin açılışını Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Kurtoğlu, İl milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ulvi Kabakçı ile Polisan Özel projeler Üst yönetim temsilcisi Yıldırım Özkan, İlçe Milli Eğitim müdürlüğü ve Kültür bakanlığı yetkilileri ile gerçekleştirdi.
|