Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Rüzgardan Elektrik Üretilecek

TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, yaptığı açıklamada, elektrik tüketimi bakımından 8'inci sırada yer alan Hatay'da hizmet veren 2 rüzgar enerji santralinin yanı sıra 7 firmanın daha, kısa süre içerisinde kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Sabah Gazetesi
Rüzgardan Elektrik Üretilecek

TEDAŞ İl Müdürü İlhan Karabulut, yaptığı açıklamada, elektrik tüketimi bakımından 8'inci sırada yer alan Hatay'da hizmet veren 2 rüzgar enerji santralinin yanı sıra 7 firmanın daha, kısa süre içerisinde kurulması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hatay'da sanayinin her geçen gün geliştiğini, buna bağlı olarak da elektrik tüketiminin giderek arttığını ifade eden Karabulut, kentte yıllık ortalama 4 milyar 595 kilovat saat elektrik tüketiminin bulunduğunu kaydetti.

Elektrik tüketimi bakımından İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara, Bursa, Antalya ve Tekirdağ gibi illeri takip eden Hatay'ın kendi tükettiği elektriğin sadece 5'de birini üretebildiğinin altını çizen Karabulut, şöyle devam etti:

''Kentimiz, rüzgar potansiyeli bakımından çok önemli bir konumda yer alıyor. Rüzgar nimetinin değerlendirerek bir an önce üretime geçilmesi lazım. Bu sayede 5 yıl gibi kısa bir sürede, mevcut rüzgar santrali tesislerinin sayısını arttırarak kendi tükettiğimiz elektrikten fazlasını üretebilir duruma gelebiliriz. Şuan ilimizde Samandağ-Yayladağı ilçeleri arası ile Belen'de olmak üzere iki rüzgar enerji santrali faaliyet gösteriyor. Bu santrallerde yıllık ortalama 200 milyon kilovat saat elektrik üretiliyor. Ancak kentimizde lisans alan ve henüz kurulma çalışmalarına yeni başlanacak olan 7 firma daha var. Bunların yanı sıra Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) başvuru yapan 27 firma bulunuyor. EPDK'ya başvuru yapan ve lisans almayı bekleyen inceleme aşamasındaki 27 firmanın faaliyete geçmesiyle kentimizde 8 milyar kilovat saat elektrik üretilebilir.''

Firmaların gözü Hatay'da

Karabulut, lisans alan 7 santralin faaliyete geçmesiyle kentte yaklaşık 800 milyon kilovat saat elektrik üretiminin gerçekleşebileceğini söyledi. Rüzgar enerji santrali kurmak isteyen firmaların gözünün potansiyel nedeniyle Hatay'da olduğunu vurgulayan Karabulut, ''İnceleme aşamasındaki 27 firmaya izin verilmesiyle Hatay, kendi elektrik ihtiyacını karşılamasının yanı sıra diğer illere de elektrik verebilecek duruma gelir'' diye konuştu.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/ruzgardan-elektrik-uretilecek_73780.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!