Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Büyük Değişim

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003'te incin top oynayan tesisin Atatürk Havalimanı'na eş değer hale geleceğini açıkladı. Bakan Yıldırım, bu tesisin 1 milyon metre kareyi aşan alanda, 400 bin metre kareden fazla kapalı alanı bulunan, Atatürk Havalimanı'nın

ntvmsnbc
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki Büyük Değişim

2003'te bu havaalanında in cin top oynuyordu. Bugün ise yıllık 5 milyon yolcu trafiğini aşmış durumda! İşte Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki büyük değişim...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın yeni dış hatlar terminalinde incelemelerde bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2003'te incin top oynayan tesisin Atatürk Havalimanı'na eş değer hale geleceğini açıkladı.

Bakan Yıldırım, bu tesisin 1 milyon metre kareyi aşan alanda, 400 bin metre kareden fazla kapalı alanı bulunan, Atatürk Havalimanı'nın kapasitesine eş değer bir tesis olacağını söyledi. Yıldırım, 1 Mayıs 2008 tarihinde temeli atılan tesisin açılışının, 31 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla yapılacağını kaydetti.

Yıldırım, şöyle devam etti:

"2003'te bu hava alanında in cin top oynuyordu. Bugün yıllık 5 milyon yolcu trafiğini aşmış durumdayız. Mevcut tesisler ihtiyaca cevap vermiyor. 3 ayrı şirket, buradan Türkiye'nin her tarafına sefer yapıyor. Bunun yanı sıra yurt dışından da birçok noktaya günden güne artan seferler var. Bu tesislerin hizmete girmesiyle birlikte bu sefer sayıları da süratle artacak."

Yıldırım, uluslararası hava alanı güvenliği bakımından tüm tedbirlerin alındığını; 109 noktada yer altından borular ve yakıt alma ağızları oluşturulduğunu, 128 odalı, 250 yataklı bir otel bulunduğunu, ayrıca VIP ve CIP salonlarının yer aldığını kaydetti.

Hava alanına Savunma Sanayi'nin öz kaynaklarıyla 700 milyon dolara yakın yatırım yaptıklarını anımsatan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama hizmet yoktu, uçuş yoktu. Adeta ıssız bir görünümdeydi. Biz trafiği buraya kaydırdık. Yeni taleplerin buradan yapılmasını önerdik, hatta zorladık. Hava alanının nasibi açıldı. Daha sonra da Savunma Sanayi Müsteşarlığı'na gereken teknik desteği verdik. Onlar da yap-işlet-devret modeliyle ihale yaptılar. İhalede de 1 milyar 970 milyon avro, Türk parasıyla 4 katrilyon liraya 20 yıllığına, LİMAK, GMR ve MAHB'a, üç şirkete işletmesini kiraya verdiler."

İşte Sabiha Gökçen Havalimanı'nın özellikleri

25 milyon yolcu kapasiteli

Yaklaşık 5 bin araçlık park yeri

210 bin metre karelik terminal

4 bin metre karelik (Avrupa'nın en geniş) free shop'u

120 check-in ve  24 self check-in kontuarı

80 pasaport kontrol noktası

6 bagaj alım bandı

http://www.yapi.com.tr/haberler/sabiha-gokcen-havalimanindaki-buyuk-degisim_73248.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!