Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sadece Bir Mahallede Uygulanan Geri Dönüşüm Projesiyle 2 Bin Ağaç Kurtarıldı

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında 'Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi' hibesi kapsamında Kocaeli'nde 'Çevremi seviyorum, kaynağından ayrıştırıyorum' projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Zaman Gazetesi
Sadece Bir Mahallede Uygulanan Geri Dönüşüm Projesiyle 2 Bin Ağaç Kurtarıldı

Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında 'Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi' hibesi kapsamında Kocaeli'nde 'Çevremi seviyorum, kaynağından ayrıştırıyorum' projesi tüm hızıyla devam ediyor.

Toplam bütçesi 122 bin 529 Euro olan projede, gerekli finansmanın yüzde 90'ı Merkezi Finans İhale Birimi, yüzde 5'lik kısmı Körfez Belediyesi ve kalan yüzde 5'lik kısmı ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Proje kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kardeş şehri olan Almanya'nın Kassel Belediyesi'nin atıklarla ilgili birimlerinde görevli çalışanlar, Kocaeli'ne yaptıkları teknik ziyarette pilot bölge olarak Körfez ilçesinin Mimar Sinan Mahallesi'ni seçti. Daha sonra projenin Türkiye ayağını oluşturan ve projede çalışan büyükşehir ve Körfez Belediyesi yetkilileri, Kassel Belediyesi'ne yaptığı teknik gezi ile AB standartlarında atık hizmetlerinin nasıl yapıldığını yerinde inceleyerek pilot bölgede uyguladı.

Uygulama, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kassel Belediyesi, TEMA Vakfı ve Körfez Belediyesi ortaklığında 1 Mart 2009'da hayata geçirildi. Projenin başlaması ile TEMA gönüllüleri ve Kocaeli Üniversitesi Hereke Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden oluşturulan yüz yüze bilgilendirme ekibi, yaklaşık 4 bin konutu ziyaret ederek, ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda bilgilendirme yaptı.

Uygulamanın başladığı tarih itibarı ile başlatılan kaynağında ayrı toplama faaliyetleri sonucunda yaklaşık 260 ton karışık ambalaj atığı toplandı. Proje kapsamında yapılan toplama faaliyetleri sonucu 110 ton atık kâğıt kartonla, 2 bin ağacın kesilmesi önlenirken yaklaşık 10 dönümlük ormanlık alanın korunması sağlandı. Türüne göre değişmekle beraber on ila bin yıl arasında değişen zamanlarda doğada kaybolan bu atıkların ayrı toplanarak ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra oluşturacakları sağlık ve çevre sorunlarının da önüne geçilerek, bu tür atıkların depolama sahalarında hacim kaplaması da önlendi. Proje, Türkiye'nin en önemli sorunları arasında gösterilen atık problemlerinin tabiata gelişigüzel bırakılmasının önüne geçilmesi için örnek teşkil ederken, uygulama daha sonraki süreçte Kocaeli genelinde de faaliyete geçirilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sadece-bir-mahallede-uygulanan-geri-donusum-projesiyle-2-bin-agac-kurtarildi_72715.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!