Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
SONRAKİ HABER: Salda'da Kirlilik Alarmı
BÖLÜM SPONSORU

Şahintepe Halkından ‘Rantsal Dönüşüme’ Karşı Eylem

Rantsal dönüşüme karşı uzun süredir mücadele eden Şahintepe Mahallesi sakini yurttaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

yapi.com.tr
Şahintepe Halkından ‘Rantsal Dönüşüme’ Karşı Eylem

İstanbul Başakşehir’de Kanal İstanbul Projesi güzergahında bulunan ve ‘rantsal dönüşüm’e karşı uzun süredir mücadele eden Şahintepe Mahallesi sakini yurttaşlar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; sürece ilişkin açılmış davaların 69’unu kazandıklarını ifade eden Şahintepeli yurttaşlar yetkililere seslenerek bu karara uyulması yönünde çağrıda bulundu.

Eylemde, “Şahintepe burada Murat Kurum nerede?”, “Rantçılara izin vermeyeceğiz”, “Barınma hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.

Kanal İstanbul Projesi nedeniyle mahallelerinden sürgün edilmek istendiklerini ve buna karşı mücadelelerini sürdürdüklerini ifade eden Şahintepe Barınma Hakkı Meclisi Dönem Sözcüsü Uğur Çelikok, sürece ilişkin bilgi verdi.

Mahallede 48 bin kişinin yaşadığını ifade eden Çelikok, “Bizler mahallemizde vergilerimizi ödeyerek, elektrik, su ve doğalgazımı bağlatarak, yapı kayıt belgelerimizi alarak tapulu olan yerlerimiz üzerinde bir yaşam alanı kurduğumuzu düşünürken aslında bizlerin burada yok sayıldığını ve Şahintepe’nin ağaçtan bitkiden böcekten ibaret olduğunu örgenmiş olduk” dedi.

2020 yılında çıkarılan bir imar planı ile taşınmazlarının bölündüğünü, küçültülerek başka yerlere taşındığını ifade eden Çelikok, yaşananlara tepki gösterdi.

"Mahkeme kararına uymuyorlar"
2020 yılı imar uygulamalarıyla birlikte mahallelerinden Arnavutköy Hacımaşlı’ya sürgün edilmek istendiklerini ve buna karşı yüzlerce dava açtıklarını söyleyen Çelikok, “2020 imar uygulamalarına karşı davalarımızı açtık ve bugün itibariyle mahkemelerden 69 iptal kararı ve 12 yürütmeyi durdurma kararı aldık.  Mahkemelerin vermiş olduğu kararları, bakanlık ve belediyenin uygulamaması mahallemize kurulan tezgahı ve kirli işbirlikçilerini net bir şekilde ortaya çıkartmıştır.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahintepe-halkindan-rantsal-donusume-karsi-eylem_202179.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!