Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

santralistanbul'a Kale Grubu Desteği

Aralık 2005 'te stratejik kurucu ortak olarak Ciner Grubu ve Doğuş Grubu ile işbirliği yapan santralistanbul'a, Kale Grubu da 29 Haziran Perşembe akşamı düzenlenen imza töreniyle ana sponsor oldu.

yapi.com.tr
santralistanbul'a Kale Grubu Desteği

b>Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk elektrik santralı Silahtarağa'nın korunarak, santralistanbul adıyla uluslararası bir çağdaş sanat müzesi, kültür ve eğitim merkezi olarak yeniden işlevlendirilmesi çalışmaları hızla devam ediyor. Kasım 2006'da hayata geçecek olan santralistanbul projesi, çeşitli kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin yanısıra Türkiye'nin önde gelen özel kuruluşları tarafından da destekleniyor.

Aralık 2005 'te stratejik kurucu ortak olarak Ciner Grubu ve Doğuş Grubu ile işbirliği yapan santralistanbul'a, Kale Grubu da 29 Haziran Perşembe akşamı düzenlenen imza töreniyle ana sponsor oldu. Bu işbirliği vesilesiyle düzenlenen kutlamaya kültür, sanat, akademi ve iş dünyasından birçok davetli katıldı. Benzersiz bir ulusal endüstri mirası olan Silahtarağa Elektrik Santralı'nın uluslarararası bir kültür, sanat ve eğitim platformuna dönüştürülmesini amaçlayan santralistanbul projesi, yapı sektöründe faaliyet gösteren Çanakkale Seramik & Kalebodur ve Kalekim markalanyla Kale Grubu tarafından ana sponsor olarak destekleniyor.

İşbirliğinin protokolü, 29 Haziran Perşembe akşamı düzenlenen törenle imzalandı. Protokol, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kurucular Kurulu Başkanı Oğuz Özerden, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Uğur, Kale Grubu İcra Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve Kalekim Genel Müdürü Ferdi Erdoğan tarafından imzalandı.

Törende, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve santralistanbul Kurucular Kurulu Üyesi Süleyman Sözen, Zeynep Bodur Okyay'a santralistanbul tarafından hazırlanan anı plaketini sundu. Kale Grubu Teknik ve Kimya Grubu Başkanı Osman Okyay adına düzenlenen plaket de Ciner Grubu Merkez Yayın Holding İcra Kurulu Başkanı ve santralistanbul Kurucular Kurulu Üyesi Kenan Sönmez tarafından Zeynep Bodur Okyay'a verildi. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Bodur adına düzenlenen santralistanbul anı plaketi ise, Oğuz Özerden tarafından Başkan Yardımcısı Süleyman Bodur'a sunuldu.

santralistanbul
Toplumun tüm kesimlerinin katılımına açık kültür sanat programları ve sürdürülebilir kentsel dönüşüm projeleriyle geniş kitlelere ulaşmayı hedefleyen santralistanbul, çağdaş sanatların sadece sergilendiği değil, üretim ve araştırma yoluyla paylaşıldığı disiplinlerarası bir platform olmaya hazırlanıyor.

Bünyesinde birçok farklı işlev ve birim barındıracak olan santralistanbul'un temel taşları arasında; uluslararası ölçekte ilgi uyandıracak sergilere evsahipliği yapacak Çağdaş Sanatlar Müzesi, elektrik santralının öyküsünün aktarılacağı Enerji Müzesi, sosyal bilimler ve sanat alanında İstanbul'un en kapsamlı ve kamuya açık Kütüphane ve Bilgi Merkezleri ve tüm dünyadan sanatçı, mimar, tasarımcı ve biliminsanlarının ağırlanacağı Uluslararası Rezidans Programı bulunuyor. santralistanbul'da ayrıca, sivil toplum, kent, kültür, gençlik ve tasarım konularında çalışmalar yürütecek araştırma merkezleri ile ziyaretçilerin her türlü dinlenme ve eğlence ihtiyacını karşılayacak rekreasyon alanları bulunacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/santralistanbula-kale-grubu-destegi_46781.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!