Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şerbetçi Köylüleri Mera İçin Direniyor

Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Çan İlçesi’ne bağlı Şerbetli Köyü hudutları içerisinde kalan ve köylülerin yıllardır mera olarak kullandıkları 350 dönümlük alanı ağaçlandırmak için bir proje hazırladı. Köylüler, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve hayvanları çıkarabilecekleri başka mera bulunmadığını belirterek projeye karşı

Hürriyet Gazetesi
Şerbetçi Köylüleri Mera İçin Direniyor

Çanakkale İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Çan İlçesi’ne bağlı Şerbetli Köyü hudutları içerisinde kalan ve köylülerin yıllardır mera olarak kullandıkları 350 dönümlük alanı ağaçlandırmak için bir proje hazırladı.

Köylüler, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu ve hayvanları çıkarabilecekleri başka mera bulunmadığını belirterek projeye karşı çıktı. Ancak, hangi kapıyı çaldılarsa dertlerini anlatamadı. Merayı temizleyerek çam fidanı dikmeye kararlı olan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, bölgenin dikime hazır hale getirilmesi için 9 Ekim’de iş makinaları gönderdi. Köylüler, makinaların çalışmasını eylem yaparak engelledi. Ekipler, önceki gün de bölgeye iki dozer geldi. Köylüler traktörleriyle merada nöbet tutmaya başladı.

Makineler geri döndü

Köylüler, meraya çalışmaya gelen iş makinelerinin önüne traktörleri ve bedenleri ile adeta set çekip çalışmaları engelledi. Jandarmanın, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posteriyle iş makinelerine direnen köylüleri ikna etme çabası da sonuçsuz kaldı. Kadınların ön saflarda yer aldığı köylüler, iş makineleri gidinceye kadar yolu açmayacaklarını söyledi. Şerbetli Köyü Muhtarı Rıfat Kuloğlu, Çan Kaymakamı Hasan Gözen’i telefonla arayıp durumu anlattı. Bir süre sonra Kaymakam Gözen’in talimatıyla iş makineleri geri çekildi. Köylüler, ikinci kez amaçlarına ulaştı.

Derdimizi anlatamadık

Muhtar Kuloğlu, "Biz ağaçlandırmaya karşı değiliz. Ama bizim geçim kaynağımız hayvancılık. Köyde 1000’in üzerinde küçükbaş hayvan ile 300 büyükbaş hayvanımız var. Biz hayvanlarımızı hangi meraya çıkaracağız. Bize başka bir mera da göstermiyorlar. Köylüler nasıl geçinecek. Derdimizi kimseye anlatamıyoruz" dedi. İl Çevre Orman Müdürü Osman Çakmak konuyu tekrar değerlendireceklerini söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/serbetci-koyluleri-mera-icin-direniyor_73602.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!