Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Şimdi de Mega Kentler Geliyor

Hükümet, yerel yönetimler reformu kapsamında ilk büyük adımı, belediye sınırları konusunda büyükşehir belediye başkanlarıyla uzlaşmaya vararak attı

Radikal



b>Hükümet, yerel yönetimler reformu kapsamında ilk büyük adımı, belediye sınırları konusunda büyükşehir belediye başkanlarıyla uzlaşmaya vararak attı. Yerel yönetimler yasa tasarısına eklenecek hükümle büyükşehir belediyelerinin il sınırları genişletilirken, mega kentler yaratılacak.
Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, önceki gece İstanbul, Ankara, Samsun, Adana ve Bursa büyükşehir belediye başkanlarıyla başkentte bir toplantı yaptı. Toplantıda, büyükşehir belediyelerinin il sınırlarının genişletilmesi konusunda uzlaşıldı. Böylece mega kentler projesinin hayata geçirilmesine kapı açıldı.

Sınırlar genişleyecek
Üzerinde uzlaşmaya varılan söz konusu düzenlemenin hazırlanacak yerel yönetimler reformu yasa tasarısında yer alması durumunda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin il sınırları kaldırılacak. İstanbul'daki bütün ilçeler, büyükşehir belediyesine bağlı olacak ve İstanbul bir mega kente dönüşecek.
Aralarında Ankara'nın da olduğu, nüfusu 2-5 milyon arasında değişen illerde ise il sınırları 50 kilometreye çıkarılıyor. Nüfusu 1 milyondan az olan büyük şehirlerde il sınırları 25 kilometreye, nüfusu 1-2 milyon olan büyük şehirlerde ise il sınırları 30 kilometreye çıkarılıyor. Yerel yönetimler reformu kapsamında nüfusu 2 binin altında bulunan beldelerin de lağv edilmesi öngörülüyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/simdi-de-mega-kentler-geliyor_7793.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!