Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

SİT Alanları, Korumasız Kalabilir

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün, yeni oluşturulan Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile birleştirilecek olması tasar

Zaman



b>Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün, yeni oluşturulan Eski Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile birleştirilecek olması tasarının en çok tepki çeken maddelerinden biri. Çünkü eski adıyla Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü, teşkilatın önemli birimi olmanın yanında müzelerin çokluğu ve personel yetersizliği yüzünden bakanlığın en fazla başını ağrıtan kurumu.

Üzerinde büyük iş yükü ve sorumluluk bulunan Anıtlar ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün, bakanlığın ikinci büyük kurumuyla birleştirilmesi, çeşitli eleştirileri de beraberinde getiriyor. Tarihî ve doğal SİT alanlarının bağlı bulunduğu genel müdürlük olan Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nün kaldırılmasının, SİT alanları için endişe verici olduğu belirtiliyor. Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan, kültür ve tabiat varlıklarının ‘turizme peşkeş çekileceği’ kaygısını duyanlardan biri. Kültür Bakanlığı’nın kendi özel yasaları ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma kurulları oluşturduğunu belirten Çağlayan, şimdi Turizm Bakanlığı ile birleşme sürecinde bakanlığın kendi içinde de yeniden yapılanmaya gidildiğini, bu yapılanma içindeki bazı gelişmelerin endişe verici olduğunu söylüyor. İstemihan Talay ise “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, başlı başına bir kurum. Bütün dünyada özerk bir yapısı var. Bütün dünyada kültür ve tabiat eserlerini korumak için önlemlerin artırıldığı bir dönemde, bizim bu yapıdan vazgeçmemiz bazı hassasiyetlerden geri adım olarak değerlendirilebilir.” diyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sit-alanlari-korumasiz-kalabilir_3861.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!