Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Sofia Mall"un da Tercihi Çimstone

Bulgaristan'ın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi Sofia Mall'un de zemin kaplamalarında Çimtone ürünlerini tercih edildi. Tüm mekanda toplam 10 bin metrekare Çimstone kuvars esaslı kompoze taş uygulaması yapıldı.

yapi.com.tr
"Sofia Mall"un da Tercihi Çimstone

b>Bulgaristan'ın en büyük alışveriş ve eğlence merkezi Sofia Mall'un da zemin kaplamalarında Çimstone ürünlerini tercih edildi. Tüm mekanda toplam 10 bin metrekare Çimstone kuvars esaslı kompoze taş uygulaması yapıldı.

Projesi yaklaşık 5 sene önce başlayan ve 9 Haziran Cuma günü kapılarını açan Bulgaristan'ın en büyük iş, alışveriş ve eğlence merkezi Sofia Mall'da da Çimstone'un fark yaratan taşları kullanıldı. Ölçeği ve uluslararası modern tarzıyla Bulgaristan için bir ilk olan ve başkent Sofya'yı Avrupa'nın hareketli ticaret merkezleri arasına sokmak gibi önemli bir misyon yüklenen Sofia Mall, 70 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Kompleksin 35 bin metrekaresini oluşturan alışveriş ve eğlence bölümlerinin tüm zemin, merdiven ve iç cephe uygulamalarında toplam 10 bin metrekare Çimstone ürünü kullanıldı.

Projede kullanılan tüm malzemeler sağlık, sağlamlık ve güvenlik açısından değerlendirilerek, hükümet ve yerel yönetimlerin denetiminde özenle seçildi. Çimtone ürünleri de tüm bu değerlendirmelerden geçerek, alışveriş merkezi içindeki zeminlere imzasını attı. Projenin cirosu 500 bin Amerikan Doları olarak açıklandı.

Proje için özel taş üretildi
Tasarım konsepti, "ziyaretçileri daha fazla keşfetmeye ve araştırmaya yönlendirecek şekilde, yaşam ve enerji dolu bir mekan" yaratmak üzerine kurulan Sofia Mall'un tüm zeminleri siyah, beyaz ve sütlü kahve tonlarında Çimstone kuvars esaslı kompoze taşla döşendi. Zeminde yoğun olarak kullanılan iri granüllü beyaz Çimstone ile çapraz bordür uygulamalarıyla mekana hareket katan açık sütlü kahve Çimstone taşları proje için özel olarak üretildi. Nevers ve Lodi adı verilen taşlar, bu projeye özel hazırlandı ve Sofia Mall için yaklaşık 10 bin m2 özel taş üretimi gerçekleştirildi.

Estetik çözümlerinin yanı sıra dayanıklılığıyla da tercih edildi
Açılışının ardından ilk haftasonu 135 bin kişinin ziyaret ettiği Sofia Mall'un zemin ve basamaklarında kullanılan Çimstone, mekanda sunduğu şık ve özgün tasarım olanaklarının yanı sıra yüksek yaya trafiğine karşı gösterdiği üstün aşınma ve çizilme dayanımıyla da tercih edilme sebebini ortaya koyuyor. Çimstone, diğer tüm kaplama malzemelerinden farklı olarak döşendiği mekanları estetik kadar sunduğu teknik özellikleri ile de bütünlüyor, sağlamlığı ile ilk günkü görünümünü yıllarca koruyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sofia-mallun-da-tercihi-cimstone_46739.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!