Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sürdürülebilir Performans Enstitüsü'nden Yeşil Firma Sertifikasyonu

The Green Roundtable programlarından biri olan Sürdürülebilir Performans Enstitüsü (Sustainable Performance Institute, SPI), tasarım ve inşaat şirketlerinin daha sürdürülebilir hizmetler üretebilmeleri için yeni bir bağımsız ölçümleme sistemi geliştirdiğini duyurdu. Yatırımcıların ve iş geliştiricilerin 'yeşil performansları' konusunda daha

yapi.com.tr
Sürdürülebilir Performans Enstitüsü'nden Yeşil Firma Sertifikasyonu

A href="http://www.nexusboston.org" target=_blank>The Green Roundtable programlarından biri olan Sürdürülebilir Performans Enstitüsü (Sustainable Performance Institute, SPI), tasarım ve inşaat şirketlerinin daha sürdürülebilir hizmetler üretebilmeleri için yeni bir bağımsız ölçümleme sistemi geliştirdiğini duyurdu. Yatırımcıların ve iş geliştiricilerin 'yeşil performansları' konusunda daha profesyonel çözüm önerileri arayışlarından yola çıkan program, şirketlerin yeterliliklerini ölçümleyebilecekleri bir sertifikasyon sistemi oluşturdu. Sertifikasyon programı, müşterilerine ve endüstriye, sürdürülebilirliğin bir firmanın yönetiminden operasyonlarına ve proje teslimine kadar bütün süreçlerine nüfuz ettiğini örnekleriyle gösterecek. 

Enstitü, sertifiaksyon programını geçtiğimiz günlerde ilgililerin görüşlerine açtı. 'Yeşil bina topluluğu' sürecin ilk aşamasında, 5 ana kategoride toplanan 64 zorunlu ve 15 isteğe bağlı soruya cevap verecek. 5 kategori şu başlıklardan oluşuyor:

1) Liderlik, strateji & ilkeler,
2) Proje teslimi,
3) Altyapi ve destek sistemleri,
4) Ortaklık ve işbirliği,  
5) Sonuç çıktıları ve performans

Kriterler, endüstriden uzman isimler ve işbirliği yapılan firmalarla birlikte Kasım 2009 - Mayıs 2010 arasında gerçekleştirilen bir pilot çalışmayla geliştirildi. İlgililer söz konusu çalışmaya, 18 Mart'a kadar http://www.surveymonkey.com/s/SPICertificationPublicComment adresi üzerinden katılabilecek. SPE, buna ek olarak 1 Mart'ta bir workshop; yine aynı gün görüşleri almak ve tartışmak için internet üzerinden bir seminer gerçekleştirecek. Süreçle elde edilecek girdiler toparlanacak ve bahar aylarında duyurulması planlanan yeni versiyon içinde değerlendirilecek.

13 yıl önce The Green Roundtable'yi kuran Barbra Batshalom için topluluktan gelecek girdiler çok hassas bir konu. Birlikte çalıştıkları uzmanların ve firmaların sertifikasyon programını nasıl geliştirdiğini gördüğünü söyleyen Batshalom, programı bir sonraki aşamaya taşıyacak bu kamusal diyalogun sabırsızlıkla başlamasını beklediklerini sözlerine ekledi.

Tanıtım filmi için tıklayınız

ETİKETLER: yeşil kurum
http://www.yapi.com.tr/haberler/surdurulebilir-performans-enstitusunden-yesil-firma-sertifikasyonu_85730.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!