Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taksim-Kabataş Tramvayı Devreye Giriyor

Taksim-4'üncü Levent Metro Hattı'nı Kabataş'ta deniz ve raylı sisteme bağlayacak olan Taksim-Kabataş tramvayı, 29 haziranda devreye girecek.

CNN Türk
Taksim-Kabataş Tramvayı Devreye Giriyor

b>Taksim-4'üncü Levent Metro Hattı'nı Kabataş'ta deniz ve raylı sisteme bağlayacak olan Taksim-Kabataş tramvayı, 29 haziranda devreye girecek. Kabataş İDO iskelesi önünde yapılacak törenle hizmete alınacak sistem sayesinde Taksim-Kabataş arası 110 saniyeye inecek.

Taksim-4'üncü Levent Metro Hattı'nı Kabataş'ta deniz ve raylı sisteme bağlayan Taksim-Kabataş tramvayı (füniküler sistemi), İstiklal caddesi ile Karaköy arasında 131 yıl önce hizmete giren tarihi tünelin ardından İstanbul ve Türkiye'deki ikinci füniküler sistem olma özelliğini taşıyor.

Test sürüşü geçtiğimiz ocak ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen füniküler sistem hizmete alındığında, İstanbul Metrosu'nu (Taksim-4'üncü Levent Metrosu) kullanan yolcular istasyon dışına çıkmadan füniküler sisteme aktarma yapabilecek.

Ayrıca deniz yolu veya tramvay ile Kabataş'a gelen yolcular, buradan Taksim'e, Taksim'den de metro ağı ile Ayazağa veya Otogar ile Atatürk Havalimanı istikametine ulaşabilecek.

Taksim ve Kabataş olmak üzere 2 istasyondan oluşan sistemde, karşılıklı olarak halatlarla hareket eden 375 kişi kapasiteli çift vagonlu 2 araç yer alıyor.

En ekonomik sistem

Sistemin hizmete girmesiyle 544 metrelik tünelde 3 dakika sıklıklasaatte tek yönde 7 bin 500 kişi taşınacak. Yolculuk sadece 110 saniye sürecek. Yüzde 22 eğimle inşa edilen Taksim-Kabataş füniküler sistemi, bu kadar yüksek bir eğimde çalışabilecek en güvenli, yatırım ve bakım açısından en ekonomik sistem olma özelliğini taşıyor.

Yapı Merkezi-Garaventa Konsorsiyumu tarafından inşa edilen sistem için 87 bin 300 metreküp tünel kazısı yapıldı, 25 bin 400 metreküp beton ile 34 bin metrekare püskürtme beton döküldü.

Ayrıca, 4 bin 740 ton demir kullanıldı, 4 bin 550 metre fore kazık çakıldı ve 26 bin 590 metrekare su yalıtımı yapıldı. Sistemin hizmete girmesi nedeniyle düzenlenecek törene, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksim-kabatas-tramvayi-devreye-giriyor_46643.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!