Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taksim’e 2010 İçin Özel Işıklandırma

Beyoğlu Güzelleştirme Derneği tarafından, Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle 25 yıldır ışıklandırılan Beyoğlu, bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yeni yıla hazırlandı. Taksim Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından aydınlatılırken, İstiklal Caddesi’nin aydınlatılması İstanbul 2010

yapi.com.tr
Taksim’e 2010 İçin Özel Işıklandırma

STRONG>Beyoğlu Güzelleştirme Derneği tarafından, Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi’nin destekleriyle 25 yıldır ışıklandırılan Beyoğlu, bu yıl İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından yeni yıla hazırlandı. Taksim Meydanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından aydınlatılırken, İstiklal Caddesi’nin aydınlatılması İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirildi. Yeni yıl öncesi yapılan ışıklandırma çalışmaları, Taksim’deki Cumhuriyet Müzesi’nin önünde düzenlenen açılış töreniyle kamuoyuna tanıtıldı.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve Beyoğlu Güzelleştirme Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene, Devlet Bakanı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Koordinasyon Kurulu Başkanı Hayati Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan katıldı.

İstiklal Caddesi’nde, Taksim – Tünel arası yaklaşık 1.600 metrelik alanda gerçekleştirilen özel çalışmalarda, 41 bin metre LED şerit ampul, 175 bin mini ampul, yıldız ve kar tanelerinden oluşan 320 adet motif, 128 adet İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti logosu ve 128 orta süs kullanıldı. Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Müzesi duvarları, şerit halindeki salkım ışıklandırma ve motiflerle süslenirken, Atatürk anıtının çevresi de 25 adet küre ile ışıklandırıldı.

Yeni yıl süslemeleri, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı tarafından desteklenen projenin ilk ayağını oluşturuyor. Proje kapsamında, Taksim’deki tarihi binalar 2010 yılı boyunca özel günlerde aydınlatılarak kutlamaların bir parçası haline getirilecek. İstanbulluların defalarca geçtikleri caddenin tarihiyle ilgili farkındalık yaratacak proje, yerli ve yabancı ziyaretçilerin de caddenin kültürel mirasını keşfetmesini sağlayacak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/taksime-2010-icin-ozel-isiklandirma_75353.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!