Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Taner Öngür'den 'Güneş Enerjili' Konser

Moğollar grubundan tanıdığımız müzisyen Taner Öngür, yepyeni bir proje ile Tunçmatik ve Kyocera'nın Sponsorluğunda düzenlenen 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nda olmaya hazırlanıyor. Taner Öngür "Serap Yağız + Suların Uğultusu" isimli grubu ile 26 Şubat 2009 günü fuarın açılışının ardından konser verecek.

yapi.com.tr
Taner Öngür'den 'Güneş Enerjili' Konser

Moğollar grubundan tanıdığımız müzisyen Taner Öngür, yepyeni bir proje ile Tunçmatik ve Kyocera'nın Sponsorluğunda düzenlenen 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nda olmaya hazırlanıyor. Taner Öngür "Serap Yağız + Suların Uğultusu" isimli grubu ile 26 Şubat 2009 günü fuarın açılışının ardından konser verecek. Yoğun bir şekilde tüketilen elektrik enerjisi özellikle müzik sektöründe önemli bir yere sahiptir. Gerçekleştirilecek olan konserin asıl teması ise, tamamen güneş enerjisiyle beslenen bir ses sistemi ile çalışıyor olması. Bu etkinlik, küresel ısınma ve hızla gelişen yenilenebilir enerji çalışmalarının, kültür ve sanat hayatında bir yankı bulması, bu konunun hayatın her alanında önemli bir yeri olması gerektiğini düşünen bir konser olacak.

Küresel ısınmaya dikkat çekilecek

Ekim 2008'den beri "güneş şarkıları" isimli yeni bir albüm çalışması içersinde olan grup konserin amacını şu şekilde dile getirdi; ''Bu konuda çalışmamızın amacı, küresel ısınma ve hızla gelişen yenilenebilir enerji çalışmalarının, kültür ve sanat hayatında bir yankı bulması, bu konunun hayatın her alanında önemli bir yeri olması gerektiğini düşünmemizden kaynaklanmaktadır. Küçük bir araştırma neticesinde, müzik sektörünün yoğun bir şekilde elektrik enerjisi tükettiği düşünülürse, bunun sadece müzik üretiminde bile önemli bir yer tuttuğu görülecektir. Gelişen teknoloji sayesinde, bugün ses sistemleri çok gelişmiştir. Kitlesel etkinliklerde, ( konserler, festivaller, eğlence mekanları gibi ) genellikle mazot kaynaklı jeneratörler kullanılmaktadır. Hem bu konuda başka yollar olabileceğini düşündürmek, hem de bir örnek oluşturabilmek adına, Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı'nda, gönüllü olarak bir konser vermeyi düşündük. Fakat bu konser, tamamen güneş enerjisi ile beslenen bir ses sistemi ile gerçekleşebilmeliydi. Böylece, 26 Şubat 2009'da, güneş enerjisi teknolojileri fuarının açılış gününde, ülkemizde ( hatta dünyada ) ilk defa bir müzik konseri, güneş enerjisi ile beslenen bir ses sistemi ile gerçekleşecek. Konserimizde, güneş şarkıları albümümüzde yer alacak şarkılarımızı icra edeceğiz. Güneşin, dünyanın var olduğu andan beri, insanların duygu ve düşüncelerindeki etkiyi, şarkılarla dile getirmeye çalışacağız. Umarız, bu yaşadığımız sıkıntılı ve gelecek umutlarımızın bir ölçüde yok olduğu günlerde, yeni umutlar ve gelecek için yeni fırsatların doğduğu bir dönemin başlangıcı olur".

Türkiye büyük potansiyel

Ülkemizin ilk ve tek Güneş Enerjisi konulu fuarı olan Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, Türkiye'nin güneş enerjisi alanında üretim merkezi olması yolunda büyük adımlar atılmasına fırsat tanıyor. 26 Şubat – 1 Mart 2009 tarihleri arasında İhlas Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek olan ve ikinci kez sektöre kapılarını açacak fuar, dünyadaki son teknolojilerin ve Türkiye'de üretilen yeni ürünlerin bir arada sunulduğu ticari bir platform olmayı hedefliyor. 2. Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, üretim, yan sanayi, ihracat, ithalat ve pazar gelişimi yanı sıra, nihai tüketici içinde büyük fırsatlar sunuyor. 

Bol güneşli etkinlikler

Güneş Enerjisi Teknolojileri Fuarı, planlanan etkinlikleri ile hem katılımcı firmalara hem de ziyaretçilerine temiz enerjinin önemini anlatmayı hedefliyor. Sempozyumlar ve firma konferanslarının yanı sıra ziyaretçilerin de katılım göstereceği şekilde planlanan bir çok farklı etkinliklerden oluşuyor. Özellikle renkli seminerler gerçekleştirilecek fuarda, sektörün öncü kuruluşları verecekleri konferanslar ile sektörü aydınlatacak.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/taner-ongurden-gunes-enerjili-konser_66315.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!