Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihe Dev Katkı

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi hanların ortaya çıkarılmasını amaçlayan en büyük projesinin ilk adımı atıldı. Kazıların bitmesinin ardından

Akşam



b>Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, tarihi hanların ortaya çıkarılmasını amaçlayan en büyük projesinin ilk adımı atıldı. Kazıların bitmesinin ardından hanlar restore edilecek ve kente önemli bir tarihi mekan kazandırılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Caddesi ile Uzunçarşı arasında bulunan tarihi hanların ortaya çıkarılmasını amaçlayan dev projeyi başlattı. Belediye, 'avam projesi' tamamlanan çalışma çerçevesinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski binası ile 12 dükkanın iç yıkımına başladı.

Büyük bölümü yeraltında olmak üzere 134 dükkanın yıkımının yapılacağı bölgede, yıkım tamamlandıktan sonra araştırma kazısı başlatılacak. Kazı çalışmalarının ardından da uygulama projesi hazırlanacak. Proje doğrultusunda, Kozahan'ın Kuzey Kapısı, Fidan ve Geyve Hanları'nın ise tamamı ortaya çıkarılacak.

Önce dükkanlar boşaltılacak

Yetkililer, belediyenin, tarihi miras ve değerlerin geri kazandırılması yönündeki en kapsamlı çalışması olan projenin tamamlanmasıyla kent merkezinin yeni bir çehreye kavuşacağını bildirdiler.

Bölgedeki dükkanların, tahliyesine karar verilen kiracıların boşaltmalarından sonra yıkımlarına başlanacağını kaydeden belediye yetkilileri, şu bilgileri verdiler:

'Yıkımların yanı sıra bölgedeki hanların restorasyon çalışmaları da yapılacak. Çalışmalar biraz uzun sürebilir. Ancak sonucunda kent, Orhangazi Parkı'na benzer bir mekana kavuşacak. Bursalılar'a, tarih ve yeşilin içiçe olacağı bir mekana kavuşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz.'

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihe-dev-katki_3127.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!