Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar: Clemens Holzmeister

Clemens Holzmeister'in mimari tasarımlarını ve suluboya resimlerini içeren "Clemens Holzmeister, Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar" başlıklı sergi

Yapı Dergisi/239



lemens Holzmeister'in mimari tasarımlarını ve suluboya resimlerini içeren "Clemens Holzmeister, Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar" başlıklı sergi Ekim 2001-Ekim 2002 tarihleri arasında Ankara, İstanbul ve yurtdışında değişik mekânlarda gerçekleştirilecek. Holzmeister'in dünya tarihinde büyük dönüşümlerin yaşandığı döneme denk düşen meslekî çalışmaları temelinde oluşturulan sergi, Holzmeister'in Türkiye, Avusturya ve Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerde gerçekleştirmiş olduğu yapılarının yanısıra bazı sahne tasarımlarını, uygulanmamış projelerini, ütopyalarını, karakalem ve suluboya resimleriyle özel yaşamına ait bazı kişisel eşyalarını içeriyor.
Sergi temaları "Bir Yaşamın Haritası", "İktidarın Mimarisi", "İnancın Mimarisi", "Sahne İçin Mimari", "Gündelik Yaşam ve Ölüm İçin Mimari" olarak sıralanıyor. Avusturya-Türkiye işbirliğiyle düzenlenen serginin destekleyicileri arasında Yapı-Endüstri Merkezi de bulunuyor.
Ulrike Outschar ve Aydan Balamir'in proje koordinatörlüğünü yaptığı serginin hazırlanmasında Avusturya ve Türkiye'den çok sayıda araştırmacı ve tasarımcı görev aldı.
"Tarihin Dönüm Noktalarında Bir Mimar: Clemens Holzmeister" sergisi 2-14 Ekim tarihleri arasında TBMM Şeref Holü'nde, 5-30 Kasım tarihleri arasında Çankaya Belediyesi Modern Sanatlar Galerisi'nde izlenebilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/tarihin-donum-noktalarinda-bir-mimar-clemens-holzmeister_216.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!