Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Topbaş; “İstanbul’da 500 Kilometre Raylı Sistem Projesi Başlattık”

Son olarak Olimpiyat Stadı - İkitelli Raylı Sistem İnşaatı’nı başlattıklarını dile getiren Başkan Topbaş, bu hatta tünel çalışmalarının 30 ay sonra biteceğini, ardından da rayların döşenmesine başlayacaklarını ifade etti.

ibb.gov.tr
Topbaş; “İstanbul’da 500 Kilometre Raylı Sistem Projesi Başlattık”

stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Masal Masal İstanbul 23 Masal 23 Eser” projesinin tanıtımı öncesinde basın mensuplarının çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı. İstanbul’da toplam 500 kilometre raylı sistemi hedeflediklerini belirten Başkan Kadir Topbaş, şu anda 72 kilometre raylı sistem inşaatının sürdüğünü söyledi.

Son olarak Olimpiyat Stadı - İkitelli Raylı Sistem İnşaatı’nı başlattıklarını dile getiren Başkan Topbaş, bu hatta tünel çalışmalarının 30 ay sonra biteceğini, ardından da rayların döşenmesine başlayacaklarını ifade etti. Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Olimpiyat Stadı - İkitelli Raylı Sistem İnşaatı’nı toplam 42 ayda tamamlayarak devreye almayı planlıyoruz. Şu anda 90 kilometre raylı sistemin projesi bitti ve ihale aşamasına geldi. Üsküdar - Ümraniye - Altunizade, Bakırköy - Küçükçekmece - Beylikdüzü hatlarının bu dönem içinde ihalesini yaparak inşaatına başlayacağız. Ancak, İstanbul’un tamamı için raylı sistem hedefliyoruz. 500 kilometre raylı sistem bu şehirde kaçınılmaz. Biz yapabileceğimiz kadarına başlayacağız. Planlar ve projeler ise bitirilecek.”

Tarihi Yarımada’ya ‘Han Otel’ler geliyor
Bir başka soru üzerine Tarihi Yarımada’daki Hanlar Bölgesinde bulunan tarihi hanlara yeni fonksiyonlar vermeyi amaçladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu hanların aslına uygun olarak restore edildikten sonra turizm ağırlıklı değerlendirilmesini düşündüklerini söyledi.

Bölgedeki tarihi hanların farklı fonksiyonlar kazanmasını istediklerini ifade eden Başkan Topbaş, buraların otel olup olmayacağı yönündeki bir soruya da “Bunu malikleri değerlendirecek” diye cevap verdi. Kapalıçarşı’nın da İstanbul’un önemli noktalarından biri olduğunu ve orada fonksiyon değişikliği düşünülmediğini dile getiren Topbaş, ancak özellikle asitle çalışan kuyumcu atölyelerinin oradan Kuyumcukent’e taşınmasını istediklerini kaydetti.

Kadir Topbaş, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Göztepe Parkı’na cami yapılmasına yönelik itirazları reddetmesi ile ilgili bir soruyu ise, “Meclisimizin kararı mevcut planın geçerli olduğu anlamına geliyor. Ama bize Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün başka bir yerle ilgili getirdiği öneri de değerlendiriliyor. Burada mülkiyet sorunu aşılmaya çalışılıyor” şeklinde cevapladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/topbas-istanbulda-500-kilometre-rayli-sistem-projesi-baslattik_46458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!