Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Türk Markalar Çin'e Çıkarma Yapacak

Bu yıl 18-21 Mart 2018 tarihleri arasında Çin'in en büyük kenti Guangzhou’da 41'incisi düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na Türkiye’den 27 farklı mobilya markası katılmaya hazırlanıyor.

yapi.com.tr
Türk Markalar Çin'e Çıkarma Yapacak

Sektörün geçen yılki 2,7 milyar dolarlık ihracatını bu yıl 3 milyar dolar olarak belirlediklerini söyleyen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç; bu rakamlara ulaşmada Çin pazarının önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Güleç, “2023 yılında hem Çin hem de ABD’ye 1’er milyar dolar ihracat hedefimiz açısından bu fuarda firmalarımızın daha fazla yer alması büyük önem arz ediyor. Fuar sayesinde gerek gelişmiş mobilya ülkelerinin trendlerini gerekse de Polonya, Vietnam gibi yükselen rakiplerimizin üretim teknolojilerini takip edebiliyoruz” dedi.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin Başkanı Ahmet Güleç, bu yıl 18-21 Mart tarihleri arasında 41’inici kez düzenlenecek Guangzhou Mobilya Fuarı’na 27 Türk mobilya markasıyla çıkarma yapmaya hazırlandıklarını söyledi.

Güleç: Çin ve ABD’ye 1’er milyar dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor
Dünyanın farklı noktalarından gelen sektör temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı yakaladıklarının altını çizen Güleç, fuarın dünyanın en büyük mobilya fuarı olarak kabul gördüğünü belirtti. Güleç, “Aslına bakarsanız fuar, dünyada her kategori ve segmentte ithalatçı ve üreticinin buluştuğu bir platform niteliğindedir. Bu nedenle Türkiye mobilya sektörü geçen yıl ulaştığı 2,7 milyar dolar ihracatını bu yıl, 3 milyar doların üzerine yükseltmek istiyor. Bunun için Çin pazarı ve fuarı çok önemli. Her yıl katılımcı firma sayımızın artış gösterdiği bu fuar sayesinde üretim ve ihracatta dünyanın bir numarası olan Çin pazarına direkt erişim sağlamanın ötesinde yeni ve büyük alıcılarla dirsek teması kurma fırsatı yakalıyoruz. Dolayısıyla 2023 yıl hedeflerimiz noktasında Çin ve ABD’ye 1’er milyar dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor. Bu noktada da Guangzhou  Mobilya Fuarı bu hedeflere ulaşmamızda önemli bir parametre” dedi.

“Türk Mobilyası’ imajının güçlenmesi için çalışıyoruz”
Fuar sayesinde Polonya ve Vietnam gibi yükselen rakiplerin üretim teknolojilerini yakından takip etme fırsatı yakaladıklarını aktaran Güleç, “Fuara katılan firmalarımızın sayısının artması ve buradaki ticari işbirliği imkânlarının değerlendirilmesi ihracatımıza direkt katkı sağlamasının yanı sıra, ‘Türk Mobilyası’ imajının güçlenmesi ve küresel rekabette gövde gösterisi yapması anlamına da gelecektir. Fuar, dünya mobilya ticaretinin nabzının yükseldiği fuarların başında geliyor. Küresel ticari bağlantıların önemli bir kısmı burada gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin mobilya kümelerinden firmalarımız da bu bağlantı ağı içerisinde daha etkin bir şekilde yer almak ve en son ürünlerini küresel tüketiciyle buluşturmak için girişimlerde bulunuyorlar. Ne mutlu ki bize her yıl bilinirliğimizi ve ticari bağlantılarımızı arttırıyoruz. T.C Ekonomi Bakanlığı’mız tarafından ‘Prestijli Fuarlar’ listesinde yer verilen ve Milli Katılım kapsamında 9’uncu kez katılacağımız fuarda Türkiye’nin 40’ı aşkın firmayla temsil edilmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda, milyonlarca dolarlık direkt ihracat katkısının yanı sıra, genelde ‘Türk Mobilyası’ özelde ise katılımcı markalarımızın tanınırlığının artmasına ilişkin dolayları etkileri itibari ile bu fuarı çok önemsiyoruz.” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turk-markalar-cine-cikarma-yapacak_163322.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!